Moscova ameninta din nou, sustinand ca Romania este „in apropierea frontierelor ruse”: „Exercitiile NATO pot avea consecinte tragice”

news

Maria Zaharova, anulare, cultura rusa, Bucuresti, cinema, ambasada, filme de propaganda, rusesti

Ministerul rus de Externe a estimat vineri ca manevrele militare „Steadfast Defender 2024”, desfasurate de NATO si care sunt cele mai ample exercitii militare desfasurate de Alianta Nord-Atlantica de la incheierea Razboiului Rece, pot avea consecinte „tragice” pentru Europa, consemneaza agentia EFE, citata de Agerpres.

„Timp de mai multe luni, o grupare de 90.000 de efective din 31 de tari membre ale NATO, plus Suedia, va opera activ in apropierea frontierelor ruse pe un teritoriu care se extinde din Norvegia pana in Romania”, a declarat la o conferinta de presa purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova.

Un asemenea comportament al NATO, potrivit Moscovei, nu doar „sporeste riscul de incidente militare”, dar poate avea si „consecinte tragice pentru Europa”.

Diplomatia de la Moscova asigura in acest timp ca Rusia „nu intentioneaza sa atace tarile NATO”.

Presedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat joi in Kaliningrad, exclava rusa de la Marea Baltica situata intre Polonia si Lituania, la putin timp dupa ce NATO a lansat programul de exercitii militare „Steadfast Defender 2024, care se va desfasura pana in luna mai in principal in tari de pe flancul estic al Aliantei.

Purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, a negat ca aceasta vizita ar urmari sa transmita un „mesaj” catre NATO. El a asigurat totodata ca au fost luate toate masurile pentru a garanta securitatea liderului de la Kremlin in timpul zborului catre exclava izolata de restul teritoriului rus, dar nu a dezvaluit ruta urmata de avionul lui Putin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: