Moscova anunta ca isi va continua „potopul de FOC” asupra Siriei. Atacuri la adresa Statelor Unite

externe

Rusia isi va continua campania de bombardamente aeriene pentru sustinerea fortelor lui Bashar al-Assad in Siria, in pofida apelurilor repetate ale Washingtonului de a pune capat ‘potopului de foc’ abatut asupra orasului Alep, a anuntat joi Kremlinul, informeaza AFP, citata de Agerpres.

‘Moscova isi va continua operatiunea aeriana pentru sustinerea luptei antiteroriste a fortelor armate siriene’, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

‘Luam nota cu regret de caracterul neconstructiv al retoricii Washingtonului din ultimele zile’, a adaugat el.

Aceste declaratii intervin in conditiile in care secretarul de stat al SUA, John Kerry, a atentionat Moscova ca ar putea inceta orice cooperare asupra Siriei daca nu vor inceta bombardamentele asupra Alep, oras-cheie din conflict, supus unor intense lovituri ale aviatiei ruse si siriene, dupa esuarea unui armistitiu negociat de rusi si americani.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a calificat, la randul sau, drept ‘crime de razboi’ bombardamentele asupra celor doua spitale principale din partea rebela a orasului Alep, in timp ce ministrul de externe al Frantei, Jean-Marc Ayrault, a anuntat ca tara sa a propus la ONU o rezolutie pentru un armistitiu.

‘Moscova isi mentine interesul pentru cooperarea cu Washingtonul, atat pentru punerea in aplicare a acordurilor care figureaza in documente, cat si pentru cresterea eficientei in lupta impotriva terorismului in Siria’, a continuat Peskov, joi.

‘Insa Moscova spera si ca obligatiile pe care Washingtonul a acceptat sa si le asume vor fi respectate. Pana in prezent ele nu au fost respectate’, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Rusia cere ca SUA sa faca presiune asupra rebelilor sirieni, pentru ca acestia sa se delimiteze de gruparile jihadiste, cum sunt Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra, ramura siriana a Al-Qaida).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: