Moscova anunta ca isi va intensifica bombardamentele asupra Ucrainei. Soigu: „Am spulberat mitul superioritatii armelor occidentale”

externe

Serghei Soigu

Rusia isi va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adapostesc arme furnizate de Occident, a declarat marti ministrul Apararii, Serghei Soigu, citat de Reuters. Statele Unite se pregatesc sa aprobe si sa livreze un lot de noi ajutoare militare.

In remarcile facute in fata oficialilor din domeniul apararii, Soigu a declarat ca Rusia a „spulberat mitul superioritatii armelor occidentale” si ca fortele sale au castigat initiativa de-a lungul frontului de lupta de 1.000 km.

El a facut referire la faptul ca Washingtonul este pe cale sa furnizeze Ucrainei un nou pachet de ajutor militar in valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, in urma votului Camerei Reprezentantilor de sambata.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca Kievul va primi in curand mai multe sisteme de rachete cu raza lunga de actiune ATACMS ca parte a pachetului de ajutor. Oficialii americani spun ca ajutorul va include livrari de munitie si interceptoare pentru sistemele de aparare aeriana.

„In proportie cu amenintarile reprezentate de Statele Unite si aliatii lor, vom continua sa imbunatatim compozitia si structura Fortelor Armate si sa crestem productia celor mai populare arme si echipamente militare”, a declarat Soigu.

„Vom creste intensitatea atacurilor asupra centrelor logistice si a bazelor de depozitare a armelor occidentale”, a subliniat Soigu.

Soigu a repetat afirmatia Rusiei potrivit careia a capturat luna aceasta satele Pervomaiske, Bohdanivka si Novomykhailivka. Luni, un comandant ucrainean a negat caderea celui din urma, afirmand ca trupele sale detineau 15-20% din sat.

Ministerul rus al Apararii a declarat ca puscasii marini rusi implicati in operatiunea de cucerire a Novomykhailivka au capturat arme de fabricatie occidentala, inclusiv lansatoare de grenade suedeze, Javeline antitanc americane si sisteme de razboi electronic NATO.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: