Moscova anunta cine este principalul dusman al RUSIEI. NU este America

externe

Cel mai mare dusman al Rusiei este gruparea jihadista Statul Islamic, si nu Statele Unite ale Americii, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, in pofida relatiilor tensionate dintre Washington si Moscova pe fondul crizei ucrainene, relateaza France Presse.

‘Eu cred ca Statul Islamic este cel mai mare dusman al nostru la ora actuala’, a afirmat Serghei Lavrov intr-un interviu acordat pentru trei posturi ruse de radio, intrebat fiind care este principala amenintare pentru Rusia — NATO, SUA, China sau Statul Islamic.

Seful diplomatiei ruse a explicat aceasta amenintare prin faptul ca ‘sute de rusi, sute de europeni si sute de americani lupta pentru Statul Islamic’. ‘Ei sunt deja pe cale sa se intoarca acasa. Revin pentru a se odihni dupa ce au luptat si pot intreprinde actiuni negative’, a adaugat el, citat de Agerpres.

Serghei Lavrov a subliniat in continuare ca divergentele dintre Rusia si SUA, relatiile dintre cele doua tari fiind la cel mai scazut nivel de la incheierea razboiului rece in contextul crizei ucrainene, ‘sunt probleme intre state ce vizeaza ordinea mondiala si ele trebuie rezolvate prin negocieri’.

Referindu-se la China, ministrul rus de externe a afirmat, dupa cum relateaza RIA Novosti, ca nu vede nicio amenintare venind dinspre aceasta tara. Singura amenintare pentru Rusia dinspre Est este sistemul global de aparare antiracheta al SUA, a afirmat Lavrov in interviul mentionat.

‘Nu vad nicio amenintare din partea Chinei. In general, dinspre Est nu vad nicio amenintare decat una singura: apararea antiracheta, sistemul global al SUA, care este creat atat pe teritoriul Statelor Unite, cat si pe cel european’, a subliniat seful diplomatiei ruse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: