externe

Moscova anunta de ce a tras „rachete de inalta precizie” asupra Liovului. Sustine ca a distrus armament furnizat de SUA si de alte tari europone

Armata rusa a afirmat luni seara ca a distrus cu ”rachete de inalta precizie” un important depozit de arme straine livrate recent Ucrainei, langa Liov (Lvov, Lviv), in vestul acestei tari, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Fortele aeriene ruse au efectuat in dimineata zilei de luni „o lovitura cu rachete de inalta precizie” impotriva unui centru logistic al fortelor armate ucrainene „langa Lvov”, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii rus, Igor Konasenkov.

„Centrul logistic si importante loturi de armamente straine, livrate Ucrainei in timpul ultimelor sase zile de SUA si tari europene, care erau stocate acolo, au fost distruse”, potrivit aceleiasi surse.

Un important depozit de munitii a fost de asemenea distrus langa Vasilkov (Vasilkiv), in regiunea Kiev, a anuntat Konasenkov.

In total, armata rusa a distrus in timpul zilei de luni 16 situri militare ucrainene, printre care o uzina pentru repararea de rachete tactice Tocika-U, mai multe depozite de munitii si un depozit de carburanti.

Autoritatile Liovului au anuntat luni ca cel putin sase persoane si-au pierdut viata si opt au fost ranite in urma unor „puternice” atacuri ruse cu rachete asupra orasului, inclusiv asupra unei infrastructuri civile. La randul sau, guvernatorul regiunii, Maksim Kozitki, a evocat patru lovituri: trei asupra unor infrastructuri militare si una asupra unui atelier de vulcanizare, provocand incendii.

Situate departe de front, Liovul si regiunile din vestul Ucrainei sunt rareori vizate de bombardamente dupa debutul invaziei ruse in 24 februarie.

La 26 martie, Liovul a suferit o serie de lovituri rusesti, intre care una a atins un depozit de carburant si a ranit cinci persoane, potrivit autoritatilor locale.

Orasul a mai fost si anterior tinta unei lovituri, la 18 martie, care a atins o uzina de reparatie a avioanelor, din apropierea aeroportului, fara sa faca victime.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rachete liov

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago