Moscova ar putea amplasa rachete balistice intercontinentale in Mexic, anunta propagandistii rusi la televiziunea de stat: „Mexicul este aliatul nostru militar” – Video

externe

Harta Mexic

Propagandistii Kremlinului au afirmat ca tari din America Latina, inclusiv Mexic, ar putea gazdui rachete care pot lovi tinte americane, relateaza Newsweek.

Comentariile au fost facute in cadrul emisiunii „60 de minute” de la Russia 1, ai carei prezentatori si invitati lanseaza frecvent amenintari la adresa Occidentului, in timp ce prezinta invazia lui Vladimir Putin in Ucraina drept un razboi intre Moscova si NATO.

Kievul a sustinut de mult timp ca trebuie sa i se permita sa poata lovi tinte de pe teritoriul rusesc, mai ales dupa ce fortele Moscovei au obtinut castiguri rapide in zonele de frontiera din regiunea Harkov. Washingtonul a dat in cele din urma unda verde pentru ca armele sale sa fie folosite in acest mod, desi cu anumite avertismente.

Intr-un monolog, gazda Evgheni Popov s-a referit la comentariile presedintelui Joe Biden, potrivit carora permisiunea SUA pentru ca Kievul sa foloseasca armele pentru a lovi Rusia nu inseamna ca acestea ar putea fi folosite pentru a lovi Moscova sau orice cladire guvernamentala. Popov a concluzionat ca, prin simpla mentionare a acestui lucru, Biden a aratat ca „aceste ganduri exista undeva ascunse in mintea sa”.

Clipul a aratat-o apoi pe sotia lui Popov, co-prezentatoarea Olga Skabeeva, relatand de la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg, unde a spus ca Putin a abordat modul in care trebuie sa raspunda la livrarile catre Ucraina de „rachete cu raza lunga de actiune de inalta precizie” si permisiunea de a folosi arme pe teritoriul rusesc.

Ea a spus ca un raspuns „asimetric” din partea Moscovei ar fi sa livreze rachete „acelor natiuni care sunt dispuse sa ne loveasca inamicii” si a enumerat aliati precum Venezuela, Cuba si Coreea de Nord.

O alta optiune „mai traditionala” ar fi „in mod evident un atac nuclear imediat ce vedem o amenintare existentiala la adresa tarii noastre”, a spus ea, repetand retorica Kremlinului cu privire la liniile rosii nedefinite pentru utilizarea armelor nucleare.

Clipul postat de jurnalista si observatoarea Rusiei Julia Davis pe 9 iunie l-a aratat apoi pe Popov din nou in studio, in fata unei harti cu „jurisdictii prietenoase” cu Moscova, care includea Yemen, Iran, Serbia, Nicaragua si Mexic.

„Rusii de la televiziunea de stat a Kremlinului au declarat ieri ca Mexicul este aliatul lor militar si ca vor sa isi plaseze rachetele pe teritoriul mexican pentru ca Mexicul sa poata ataca Statele Unite”, a postat, pe X, Jake Broe un fost ofiter de operatiuni nucleare si de rachete al Fortelor Aeriene americane, alaturi de o captura de ecran. „Este o nebunie”, a mai spus el.

Mexicul a condamnat invazia lui Putin in Ucraina, dar a adoptat o politica de neutralitate si a refuzat sa participe la sanctiunile impotriva Moscovei.

Davis a scris in dreptul clipului cum „gazdele si expertii de la televiziunea de stat rusa l-au laudat pe Putin pentru amenintarile sale la adresa Occidentului si au afirmat ca exista miliarde de oameni carora le-ar placea sa poata lovi Statele Unite cu arme rusesti”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: