Categories: news

Moscova are iar treaba cu ROMANIA: „Agita pana la ISTERIE mitul pericolului rus”

Moscova a acuzat marti, prin ministrul sau de externe Serghei Lavrov, conducerea NATO si mai multe tari europene, intre care si Romania, de „agitarea pana la isterie a mitului amenintarii ruse”.

”Conducerea NATO si un numar de tari europene, in special Marea Britanie, statele scandinave, vecinii nostri baltici, Polonia, Romania si alte cateva state pur si simplu agita pana la isterie mitul pericolului rus si faptul ca noi avem intentia de a ameninta Suedia si tarile baltice cu armament nuclear”, a afirmat seful diplomatiei ruse intr-un interviu aparut in presa rusa, potrivit RIA Novosti, citata de Agerpres.

Ministrul rus de externe a adaugat ca, in pofida criticilor la adresa ei din partea mass-media prooccidentale, Rusia continua sa fie sustinuta de majoritatea tarilor lumii.

Afirmatiile lui Serghei Lavrov intervin dupa ce raportul anual al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dat publicitatii recent la Bruxelles, indica faptul ca Rusia a simulat, in martie 2013, atacuri nucleare impotriva unor tari membre ale blocului militar nord-atlantic (ca parte a exercitiilor militare Zapad) sau impotriva unor parteneri ai Aliantei, precum Suedia.

In raportul sau pe 2015, Stoltenberg semnala cresterea numarului de aplicatii militare ale Rusiei in ultimii trei ani, precizand ca Moscova a desfasurat 18 manevre de anvergura numai in cursul anului 2013.

Andrei Krasov, vicepresedintele Comisiei pentru aparare din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), a catalogat informatiile despre simularea de catre Federatia Rusa a unui presupus atac nuclear impotriva Suediei drept o „noua poveste de groaza” a NATO si „o noua incercare de a demoniza actiunile de succes ale Rusiei in lupta impotriva terorismului international”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

12 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

12 ore ago