externe

Moscova ataca din nou Chisinaul: „Act fara precedent de cenzura politica, un abuz asupra principiului pluralismului media si o incalcare flagranta a dreptului la liber acces la informatie”

Rusia a denuntat sambata decizia luata in ajun de Republica Moldova de a suspenda licenta de emisie a sase posturi de televiziune, masura pe care Moscova a calificat-o drept ”cenzura politica”, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

”Consideram ca aceasta interdictie este un act fara precedent de cenzura politica, un abuz asupra principiului pluralismului media si o incalcare flagranta a dreptului la liber acces la informatie la care conducerea politica a Republicii Moldova isi declara periodic adeziunea”, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

”In lumina consecintelor fara precedent a implementarii acestei interdictii pentru partea rusofona a populatiei tarii, calificam aceasta drept o incalcare cinica a drepturilor minoritatilor nationale”, a adaugat reprezentanta diplomatiei ruse.

Sase posturi de televiziune din Republica Moldova isi vor suspenda activitatea pe durata starii de urgenta, conform unei decizii aprobate vineri in cadrul sedintei Comisiei pentru Situatii Exceptionale (CSE), prezidate de premierul moldovean Natalia Gavrilita. Posturile vizate de aceasta decizie sunt Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul in Moldova, RTR Moldova si TV6.

Posturile respective, dintre care unele emit in limba rusa, sunt acuzate ca difuzeaza ”informatii incorecte” despre Republica Moldova si despre agresiunea militara rusa contra Ucrainei.

Decizia de suspendare va intra in vigoare luni si se va aplica pe perioada starii de urgenta declarate de Republica Moldova dupa inceperea in 24 februarie a invaziei ruse in Ucraina.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

45 de secunde ago

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, afirma: „Soarta lui Zelenski este pecetluita!”

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al liderului rus Vladimir Putin, a afirmat ca soarta presedintelui…

16 minute ago

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a sesizat Biroul Electoral dupa ce a aflat ca numele lui si al altor colegi din USR ar aparea pe listele de sustinatori ai Dianei Sosoaca

Fostul ministru al Justitiei, actualmente candidatul Aliantei Dreapta Unita la functia de primar al Municipiului…

31 de minute ago

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

46 de minute ago

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

O oră ago

Presedintele Argentinei, Javier Milei, afirma ca nu vrea sa inchida universitatile publice, asa cum il acuza opozitia

Presedintele argentinian, Javier Milei, a dat asigurari duminica ca nu are intentia de a inchide…

O oră ago