externe

Moscova avertizeaza ca va bombarda livrarile de armament ale Marii Britanii in Ucraina: „Vor fi tinte legitime”

In cazul in care Marea Britanie livreaza Ucrainei arme de artilerie cu raza lunga de actiune si sisteme anti-nava, acestea ar fi „tinte legitime” pentru fortele ruse, a declarat ambasadorul rus in Marea Britanie, Andrei Kelin, intr-un interviu publicat sambata de agentia de presa de stat rusa TASS.

„Orice livrari de arme sunt destabilizatoare, in special cele mentionate de (Ben) Wallace (secretarul britanic al Apararii)”, a declarat Kelin, potrivit TASS. „Ele exacerbeaza situatia si o fac mai sangeroasa”.

„Aparent, acestea sunt arme noi, destul de precise. Bineinteles, vor fi tinte legitime pentru fortele noastre armate daca trec granita Ucrainei”, a specificat ambasadorul.

„Am sentimentul ca ideea Londrei despre ceea ce se intampla in Ucraina din punct de vedere militar este formata pe baza rapoartelor de bravura ale Ministerului ucrainean al Apararii si ale conducerii ucrainene”, a declarat Kelin.

Oficialii rusi se plang de mult timp de livrarile de armament militar avansat catre Ucraina de catre SUA si Marea Britanie, mentioneaza CNN. Unele dintre aceste arme, in special arme antitanc, au permis trupelor ucrainene sa franeze avansurile rusesti.

Marea Britanie a intensificat sprijinul militar acordat Ucrainei inainte de invazia Rusiei din 24 februarie. In urma unei conferinte internationale a donatorilor pentru Ucraina, ministrul britanic al apararii, Ben Wallace, a anuntat joi ca Marea Britanie si aliatii sai vor trimite „un ajutor mai letal” Kievului.

„Vor fi mai multe ajutoare letale care vor ajunge in Ucraina ca urmare a zilei de astazi. O serie de tari au venit fie cu idei noi, fie cu promisiuni pentru mai multi bani”, a declarat Wallace, precizand ca Statele Unite „se afla in fruntea” efortului de ajutor.

Citeste si: Blindate moderne si tunuri cu raza lunga de actiune vor ajunge in Ucraina, anunta Marea Britanie: „Au nevoie de echipamente grele pentru a-si apara coasta”

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

59 de minute ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

3 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

50 de minute ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

40 de minute ago