Moscova comenteaza furioasa noile incercari ale CIA de recrutare a rusilor: „Provocare nerusinata. Cred ei ca se poate cuceri Rusia cu mainile goale”

externe

kremlin

Incercarile Agentiei Centrale de Informatii a SUA (CIA) de a recruta rusi prin postarea de videoclipuri de propaganda sunt o provocare flagranta si fac parte dintr-un razboi hibrid impotriva Rusiei, a declarat ambasadorul rus in SUA, Anatoli Antonov, scrie Tass.

„Aceasta nu este prima provocare nerusinata a serviciilor de informatii americane. Pe teritoriul ambasadei, de exemplu, in timp ce se utilizeaza YouTube, apare in mod regulat asa-numita publicitate directionata sub forma unor videoclipuri de recrutare in numele FBI.

De asemenea, puteti vedea numerele de telefon pe care le puteti forma ca sa puteti deveni tradator. Totul a inceput anul trecut. Vorbim despre o campanie coordonata in cadrul razboiului hibrid declansat impotriva Federatiei Ruse”, a declarat acesta pe canalul Telegram al Ambasadei Rusiei.

Diplomatul a facut aceste remarci comentand un videoclip recent postat de CIA pe Telegram si pe retelele de socializare, in care ii indeamna pe rusi sa ofere informatii.

„Rauvoitorii din Occident, inca de la infrangerea lui Napoleon, si-au dat seama de fermitatea tarii noastre impotriva atacurilor din exterior. Iar acum, dupa ce au realizat imposibilitatea de a ne provoca o infrangere militara, ei incearca sa semene confuzie in societatea rusa. Sarcina principala este sa se asigure ca totul este dat peste cap si ca nu mai credem in noi insine. Atunci, cred ei, se poate cuceri Rusia cu mainile goale”, a subliniat diplomatul.

„Cred cu tarie ca aceasta provocare nu va functiona. Poporul rus a invatat bine lectiile istoriei si nu va permite divizarea unitatii noastre. Operatiunea militara speciala se bucura de un sprijin consensual in randul cetatenilor si al fortelor politice din tara noastra. Aceasta este realitatea. Acest lucru ar trebui sa fie luat in considerare de pseudo-papusarii de la Washington, in loc sa iroseasca banii contribuabililor americani pe proiecte inutile”, a remarcat el.

CIA a anuntat pe Telegram ca urmareste sa adune informatii despre „economia rusa sau despre conducerea tarii”.

Oficialii CIA au confirmat luni reporterilor CNN ca se asteapta ca videoclipurile lor de pe Telegram sa ajute la racolarea rusilor pentru a „furniza informatii de care Statele Unite au nevoie”.

CIA considera ca rusii traiesc un moment caracterizat de indoiala, de lipsa de scop, de opresiune. Videoclipul face apel la sentimentul lor de patriotism si se foloseste de cultura rusa, citand fraze din Tolstoi si Dostoievski.

„Vom trai cu demnitate datorita actiunilor mele”, spune naratorul in limba rusa, in timp ce o femeie aflata in masina sa foloseste telefonul pentru a contacta CIA, inainte de a aparea logo-ul agentiei si instructiunile pentru un contact sigur.

Clipul prezinta mai multi rusi care isi povestesc viata, care par sa mediteze la decizii importante. Tema familiei este prezenta pe tot parcursul filmului.

Publicul tinta este clar: o femeie care lucreaza la ceea ce pare a fi un computer guvernamental, un barbat care intra intr-o cladire guvernamentala si isi arata legitimatia inainte de a se aseza la un birou plin de documente.

Pe scurt, oameni aflati in masinaria puterii, a administratiei. Nicio referire la Vladimir Putin sau la razboi, in parte pentru ca este superflua, dar si pentru ca accentul este pus pe teme „atemporale” care i-au convins in trecut pe rusii nemultumiti sa contacteze CIA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: