Moscova confirma enervata existenta partizanilor in zonele ocupate. Anunta ca a arestat 21 de „complici” ai Ucrainei, acestia aveau 13 lansatoare de grenade, peste 31.000 de cartuse de calibru diferit, 53 de grenade si peste 24 kilograme de explozibili

externe

Fortele de ocupatie ruse au anuntat joi arestarea a peste 20 de „complici” ai armatei ucrainene in regiunile ocupate in Herson si Zaporojie, in sudul Ucrainei, relateaza AFP, intr-un moment in care fortele ucrainene se pregatesc de o contraofensiva, desfasurand pana in prezent actiuni de contraatac de amploare mai mica, potrivit media ucrainene.

Garda Nationala rusa (Rosgvardia) a arestat „in regiunile Herson si Zaporojie 21 de complici ai fortelor armate ucrainene”, indica administratia de ocupatie din Herson intr-un comunicat pe Telegram.

In cursul perchezitiilor la domiciliul acestora a fost confiscat un arsenal din 13 lansatoare de grenade, peste 31.000 de cartuse de calibru diferit, 53 de grenade si peste 24 kilograme de explozibili, potrivit sursei citate.

In plus, in comunicat se mai spune ca sapte mine si obuze de artilerie au fost dezamorsate, fara alte precizari.

Serviciile de securitate ruse au destructurat de asemenea in Herson un grup de agenti ucraineni care furniza informatii armatei ucrainene privind amplasamentul fortelor ruse in acest oras si in imprejurimile sale pentru a ghida tirurile cu rachete ucrainene, potrivit unei surse militare ruse, citata de agentia oficiala de presa RIA Novosti.

Citeste si: Ofensiva ampla in sud, „eliberarea Hersonului este inevitabila”. Trupele Rusiei sunt in capcana, izolate dupa ce podul peste Nipru a fost distrus cu rachete HIMARS – Video

Acest anunt intervine la o zi dupa lovituri ucrainene care au distrus partial un important pod strategic din Herson, Antonovski, cu rol-cheie in aprovizionarea fortelor ruse si a orasului.

Herson, capitala regiunii omonime, se afla la doar cativa kilometri de front, unde fortele ucrainene au trecut la actiuni de contraofensiva pentru a recuceri aceste teritorii pierdute chiar din primele zile ale invaziei ruse in Ucraina, noteaza AFP.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: