Moscova dezminte afirmatiile Kievului legate de cele sase rachete supersonice Kinjal doborate

externe

Moscova a dezmintit marti afirmatiile Kievului potrivit carora apararea sa antiaeriana ar fi doborat sase rachete hipersonice rusesti Kinjal intr-un nou atac rus, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Rusia nu a lansat atatea +Kinjal+ cate spun (ucrainenii) ca au doborat”, a declarat ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, agentiei de presa Ria Novosti.

„Numarul acestor (asa-zise) +interceptari ucrainene+ este de trei ori mai mare decat ceea ce tragem”, a adaugat el in afirmatii transmise de serviciul sau de presa pe Telegram.

Marti mai devreme, Ucraina a declarat ca a doborat sase rachete hipersonice Kinjal, foarte greu de interceptat, o performanta majora intr-un moment in care atacurile rusesti cu raza lunga de actiune s-au intensificat din nou.

„Un nou succes incredibil pentru fortele aeriene ucrainene”, a declarat ministrul ucrainean al apararii Oleksii Reznikov.

In cursul serii, presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat, intr-un discurs prin videoconferinta la Consiliul Europei, ca „100%” din rachetele rusesti lansate in cursul noptii de luni spre marti spre teritoriul ucrainean au fost interceptate, potrivit acestuia.

Racheta Kinjal („Pumnal” in rusa) este una dintre armele prezentate drept „invincibile” de presedintele rus, Vladimir Putin, deoarece viteza lor le permite sa evite majoritatea sistemelor de aparare aeriana.

Ucraina a sustinut ca a doborat pentru prima data o astfel de racheta ruseasca la inceputul lui mai, datorita puternicului sistem antiaerian american Patriot, livrat Kievului in aprilie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: