Moscova, discurs identic cu cel de la Romania TV: „Perchezitiile la manastire arata ca Ucraina este o tara fara de Dumnezeu, salbatica”

externe

Ministerul de Externe al Federatiei Ruse a apreciat miercuri ca perchezitia autoritatilor ucrainene la Lavra Pecerska (Lavra Pesterilor) din Kiev este ”fara de Dumnezeu”, ”salbatica” si ”imorala”, transmite Reuters.

Serviciul ucrainean de securitate SBU, sprijinit de politie, a perchezitionat marti complexul vechi de 1000 de ani al celebrei manastiri din Kiev si a anuntat ca operatiunea are loc pentru contracararea unor posibile „actiuni subversive ale serviciilor speciale ruse”.

Lacasul, inclus in patrimoniul cultural al Ucrainei, este sediul central al Bisericii Ortodoxe Ucrainene afiliate Patriarhiei Moscovei. Institutia de cult a apreciat marti ca perchezitia a fost „un act de intimidare”.

Miercuri, purtatoarea de cuvant a diplomatiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat ca perchezitia nu a fost anuntata si a comparat conducerea de la Kiev cu Bacchus, zeul roman al vinului, asociat de rusi cu haosul imoral si festivitatile dezlantuite.

„Este doar un fel de bacanala fara de Dumnezeu. Nu exista nicio justificare si nicio explicatie. Si nu poate fi”, a sustinut ea la postul de radio Sputnik, adaugand ca operatiunea este „inca o parte a actiunilor absolut imorale si salbatice ale regimului de la Kiev”.

Comentarii: