externe

Moscova ii indeamna pe ucraineni sa se rascoale: „Presedintele Zelenski a devenit o amenintare pentru Ucraina si pentru Europa”

Presedintele ucrainean Vladimir Zelenski s-a transformat intr-o amenintare atat pentru tara sa, cat si pentru intreaga Europa, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Cred ca Zelenski insusi a devenit o amenintare atat pentru Ucraina, cat si pentru alte tari europene, in special in ceea ce priveste pastrarea principiilor si fundamentelor democratice”, a spus ea.

„Tot ceea ce a emis regimul de la Kiev reprezinta o amenintare imediata si directa la adresa statalitatii Ucrainei”, a adaugat Zaharova, citata de TASS.

Ea a mai spus ca „Ucraina a scapat de sub controlul populatiei, societatii si elitelor tarii, ceea ce ameninta cu siguranta securitatea nationala”.

„Cel mai important lucru este ca sponsorii europeni sa inteleaga acest lucru, deoarece Ucraina este o tara europeana si multe dintre problemele continentului european sunt legate de ea, ceea ce devine din ce in ce mai amenintator pentru spatiul nostru european. Ei trebuie sa o inteleaga, deoarece si-au asumat sa patroneze, sa sprijine si sa protejeze tanara democratie ucraineana”, a subliniat Zaharova.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

6 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

8 ore ago