Moscova in FLACARI. „Vom ajunge in curand” – ISIS reactioneaza la loviturile Rusiei

news

Rusia a lansat noi raiduri in noaptea de vineri spre sambata asupra pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic in zona orasului sirian Raqa, fief al organizatiei teroriste in nord-estul Siriei. Intre timp, ISIS a avut si o prima reactie.

Militantii ISIS au postat pe Twitter un mesaj cu „Moarte lui Putin: Vom veni in curand”, alaturi de o imagine cu catedrala Sf. Vasile┬ádin Moscova in flacari, scrie Daily Mail.

moscova

„Mai multe atacuri ruse au vizat pozitii ale Statului Islamic la vest de Raqa si au fost auzite explozii pana in oras”, a indicat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, citat de AFP.

Statul Islamic controleaza in intregime provincia Raqa, fiind principalul sau bastion din anul 2013.

Aviatia rusa a lansat miercuri primele sale atacuri aeriene impotriva pozitiilor Statului Islamic din Siria, dupa ce Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului federal rus) a aprobat cererea presedintelui Vladimir Putin privind utilizarea fortelor ruse in sprijinul armatei siriene care lupta impotriva jihadistilor.

Joi, armata rusa a efectuat, pentru prima data, raiduri aeriene asupra orasului Raqa, in timpul unor bombardamente care au vizat si provinciile Alep si Idleb. Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, cel putin 12 militanti jihadisti au fost ucisi in urma acestor prime raiduri ale aviatiei ruse la Raqa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: