Moscova isi activeaza supersonicele Zircon. Putin il lauda iar pe imperialistul Petru cel Mare: „A facut din Rusia o mare putere maritima”

externe

Presedintele Vladimir Putin a declarat, duminica, ca marina rusa va primi rachete hipersonice de croaziera Zircon in urmatoarele luni si ca zona lor de desfasurare va depinde de interesele Rusiei, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Vorbind de Ziua Flotei Militare ruse in fosta capitala imperiala Sankt Petersburg, Putin l-a laudat pe tarul Petru cel Mare pentru ca a facut din Rusia o mare putere maritima. Putin nu a mentionat Ucraina direct.

Dar seful de la Kremlin a spus ca a semnat o noua doctrina a flotei militare, ale carei detalii nu au fost publicate, laudand de asemenea rachetele de croaziera hipersonice Zircon ca fiind unice in lume.

„Livrarea acestor (rachete) catre fortele armate ruse va incepe in urmatoarele luni”, a spus Putin. „Fregata Amiral Gorskov va fi prima care va intra in serviciul de lupta cu aceste arme formidabile la bord”, a precizat el.

„Lucrul cheie aici este capabilitatea marinei ruse (…). Sa fie capabila sa raspunda cu viteza fulgerului tuturor celor care hotarasc sa ne incalce suveranitatea si libertatea”, a declarat el.

Armele hipersonice pot zbura cu o viteza de noua ori mai mare decat cea a sunetului si Rusia a efectuat anul trecut teste de lansare a rachetelor Zircon de pe nave de razboi si submarine, aminteste Reuters.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: