externe

Moscova merge la ONU sa se planga de atacul de la Sevastopol: „Atacuri teroriste comise impotriva Rusiei in Marea Neagra si Marea Baltica”

Rusia si-a anuntat sambata intentia de a pune in discutia Consiliului de Securitate al ONU chestiunea atacului cu drone ce a vizat Golful Sevastopol din Crimeea anexata si cea a exploziilor care au deteriorat gazoductele Nord Stream din Marea Baltica in septembrie, informeaza France Presse.

„Partea rusa intentioneaza sa atraga atentia comunitatii internationale, mai ales prin intermediul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, asupra seriei de atacuri teroriste comise impotriva Rusiei in Marea Neagra si Marea Baltica, inclusiv cu implicarea Marii Britanii”, a declarat pe Telegram purtatoarea de cuvant a diplomatiei ruse Maria Zaharova.

Citeste si: Nava „Amiral Makarov” este in flacari, confirma surse din Rusia. Ucraina ar fi reusit sa loveasca cea mai importanta nava a Rusiei din Marea Neagra

Surse ucrainene si ruse au anuntat, sambata, ca Ucraina reusit sa loveasca nava „Amiral Makarov”, cea mai importanta nava din Marea Neagra dupa scufundarea navei „Moskva”.

Potrivit unor date neconfirmate, Rusia a pierdut sambata patru dintre navele sale la Sevastopol, in Crimeea. Printre acestea se numara nava amiral a flotei, „Amiral Makarov”.

Surse din Rusia au mentionat ca nava „Amiral Makarov” era in flacari, fiindu-i distrus radarul.

Citeste si: Dovada ca nava „Amiral Makarov” a fost lovita. Filmare din drona ucraineana care a declansat explozia, Rusia reactioneaza furioasa – Video

Rusia a acuzat Ucraina ca a efectuat un atac „masiv” cu drone asupra flotei sale de la Marea Neagra din orasul-port Sevastopol din Crimeea. Atacul a inceput la ora locala 04:20 si a implicat noua drone aeriene si sapte drone marine, au declarat oficialii rusi.

Cel putin o nava de razboi ar fi fost avariata in urma atacurilor, precizeaza si BBC.

Guvernatorul prorus al Sevastopolului a anuntat ca marina rusa a respins un atac cu drona, in Golful Sevastopol, vizand Flota rusa la Marea Neagra.

”Nave ale Flotei ruse la marea Neagra sunt pe cale sa respinga un UAV (vehicul aerian fara pilot) in Golful Sevastopol”, anunta Mihail Razvojaiev.

”Nicio instalatie din acest oras nu a fost atinsa. Situatia este sub control”, a sustinut guvernatorul.

Agentia rusa de stiri de stat TASS a relatat ca accesul in golf al feriboturilor si ambarcatiunilor a fost blocat temporar.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

8 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

4 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

4 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

5 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

5 ore ago