Moscova, reactie dupa exploziile din Crimeea: „Baza nu a fost tinta vreunui atac. Turistii nu sunt in pericol. Va rugam sa va pastrati calmul!”

externe

O serie de explozii s-au produs marti la un aerodrom militar rusesc in vestul peninsulei Crimeea, potrivit autoritatilor ruse fiind vorba despre detonarea unor munitii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Imagini difuzate pe retelele de socializare arata o bula de foc formandu-se dupa o deflagratie puternica, in timp ce coloane de fum negru se ridicau spre cer si turisti paraseau panicati o plaja din apropiere.

”Mai multe elemente de munitii pentru aviatie au explodat intr-un depozit al aerodromului militar din Saki, in apropierea localitatii Novofiodorovka”, a transmis Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat.

Respectivul depozit nu a fost tinta vreunui atac sau bombardament, a adaugat acesta, dar fara a preciza ce a provocat detonarea munitiei.

Armata rusa asigurase initial ca nu exista victime in urma exploziilor. Ulterior insa, liderul Crimeii, Serghei Aksionov, a anuntat un deces, iar ministrul sanatatii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat ca cinci persoane sunt ranite, printre care si un copil.

Din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane, au mai anuntat autoritatile locale.

Partea ucraineana nu a comentat deocamdata pe marginea acestei explozii.

Peninsula Crimeea, anexata de Rusia in 2014, a fost pana in prezent ocolita de bombardamente in razboiul declansat de Rusia in februarie prin agresiunea impotriva Ucrainei.

Dar aceasta peninsula se afla in prima linie a ofensivei militare ruse. Avioane de atac rusesti decoleaza aproape zilnic din Crimeea pentru a lovi tinte in Ucraina, iar mai multe zone ale acestei peninsule se afla in raza de actiune a dronelor si a lansatoarelor multiple de rachete ale armatei ucrainene.

In pofida conflictului, Crimeea ramane o importanta destinatie turistica estivala pentru cetatenii rusi, care profita vara de plajele ei.

”Turistii nu sunt in pericol. Va rugam sa va pastrati calmul!”, a indemnat un deputat rus ales in Crimeea, Aleksei Cerniak.

”Au fost luate toate masurile necesare pentru asigurarea securitatii infrastructurilor si a populatiei”, a asigurat la randul sau Serghei Aksionov.

Comentarii: