Moscova recunoaste: Peste 2.400 de rusi lupta ALATURI de ISIS in Siria

externe

Aproximativ 2.400 de cetateni rusi lupta alaturi de militantii Statului Islamic, a admis prim-adjunctul directorului Securitatii Federale, Serghei Smirnov, vineri.

Smirnov a mai spus ca, in total, cam 3.000 de cetateni din Asia Centrala lupta in interiorul diverselor grupari ale Statului Islamic, scrie Reuters.

Oficialul rus a precizat ca problema imigrantilor care fug din Orientul Mijlociu in Europa se va accentua, ceea ce, potential, poate reprezenta o „mare amenintare” pentru Rusia.

„Asertiunea ca sustinerea Moscovei afecteaza negativ situatia din Siria – si fluxul de refugiati in particular – nu este adevarata. Aceasta situatie este cauzata de expansiunea Statului Islamic in regiune”, a explicat acesta.

Smirnov a aratat inspre SUA atunci cand a afirmat si ca „unele tari incearca sa eludeze” cooperarea internationala in lupta impotriva terorismului. „Exista cooperare, dar nu la nivelul corect – in special cu Statele Unite”, a spus acesta, citat de ziare.com.

In ultima perioada, Rusia a trimis echipamente militare si experti in Siria, miscare criticata de SUA. Recent, Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul sau permanent pe langa aceasta organizatie Bashar al-Jaafari, ca Rusiei sa i se permita lansarea de atacuri impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedeaza si Statele Unite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: