externe

Moscova s-a dat de gol, ii decoreaza pe pilotii care au doborat drona americana. Rusia este la un pas sa o captureze

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, a inmanat decoratii pilotilor implicati in coliziunea de marti cu o drona americana deasupra Marii Negre, potrivit agentiei de stiri ruse de stat RIA. Zilele trecute, Moscova a negat vehement ca avioanele ei au atins drona.

Joi, un purtator de cuvant al Pentagonului a descris incidentul ca fiind „inacceptabil”, adaugand: „Acest comportament agresiv a fost intentionat din partea pilotilor. Nu stim daca au lovit sau nu intentionat drona, dar acest lucru demonstreaza in mod clar fie o pilotaj slab, fie un comportament imprudent”.

Cu cateva ore mai devreme, fortele aeriene americane au publicat o inregistrare video care ar arata avioane rusesti care intercepteaza o drona americana si arunca combustibil pe ea deasupra Marii Negre.

Acesta a declarat ca doua avioane rusesti Su-27 au zburat aproape de MQ-9 Reaper inainte ca unul dintre ele sa-i loveasca elicea si sa forteze operatorii de la distanta sa o prabuseasca in ocean.

Incidentul a aratat riscul tot mai mare de confruntare directa intre superputeri, in timp ce luptele continua in Ucraina. Kremlinul a declarat ca relatiile cu SUA au atins „cel mai scazut punct” dupa prabusire, precizeaza Sky News.

Citeste si: Rusii anunta ca au depistat drona Reaper: „Este la 60 km de Sevastopol, la o adancime de 900 m”. Au trimis mai multe nave in zona

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

26 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago