Moscova si alte mari orase rusesti isi reduc sau anuleaza petrecerile de Anul Nou pentru a sustine financiar razboiul din Ucrainei

externe

Armata rusa se confrunta in continuare cu o serie de probleme pe linia frontului din Ucraina, potrivit businessinsider.com. Drept urmare, unele orase rusesti si-au anulat sau si-au redus programul de sarbatori de la finalul anului.

Moscova organizeaza in continuare o sarbatoare de Anul Nou – dar aceasta nu va include focuri de artificii, a declarat primarul sau.

Mai multe orase rusesti elimina sarbatorile de Anul Nou pentru a redirectiona fonduri catre armata rusa, in timp ce aceasta continua sa se lupte in Ucraina.

Oficialii din Sankt Petersburg, Iaroslavl, Kaluga, Nijni Novgorod, regiunea Tomsk din Siberia si Republica Sakha si-au anulat sarbatorile, potrivit The Telegraph.

Dmitri Denisov, primarul din Kaluga – un oras din partea de vest a Rusiei – a declarat pe retelele de socializare ca a anulat toate concertele, focurile de artificii si decoratiunile de Anul Nou.

„Vom directiona toate aceste fonduri necheltuite pentru sustinerea locuitorilor mobilizati din Kaluga”, a spus el, potrivit The Telegraph. „Oamenii nostri trebuie sa fie echipati in mod adecvat, mai bine decat cer prevederile standard”.

Vladimir Mazur, guvernatorul din Tomsk, a declarat ca nu ar trebui sa existe petreceri de Anul Nou „corporatiste” pentru oficiali, totusi copiii „nu pot fi lasati fara sarbatori si cadouri”, potrivit Evening Standard.

In Rusia, cadourile sunt oferite in mod obisnuit la 1 ianuarie, cu cateva zile inainte ca majoritatea rusilor sa marcheze Craciunul pe 6 ianuarie, in conformitate cu calendarul ortodox.

La Moscova, primarul Serghei Sobianin a declarat ca in capitala va avea loc o sarbatoare mai moderata, renuntandu-se la obisnuitul spectacol de artificii. Acesta a precizat ca vor avea loc in continuare evenimente si sarbatori, insa o parte din bani urmeaza sa fie directionate catre bugetul armatei.

In septembrie, oficialii moscoviti au fost criticati pentru ca au organizat un fastuos foc de artificii pentru a sarbatori cea de-a 875-a aniversare a orasului. Un purtator de cuvant al Kremlinului nu a raspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Razboiul presedintelui rus Vladimir Putin in Ucraina a devenit din ce in ce mai nepopular. Unii activisti rusi l-au acuzat saptamana trecuta ca a cheltuit miliarde de dolari pentru armata rusa in timp ce multi dintre ei ingheata acasa, a relatat The Daily Beast.

„Ii iau pe tineri – singurii intretinatori de familie – si ii trimit inapoi in sicrie. Baietii ingheata pe front, se imbolnavesc, mor, in timp ce familiile lor traiesc in saracie”, a declarat Valentina Melnikova, activista a Comitetului Mamelor Soldatilor, pentru The Beast.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: