Moscova, tot mai nervoasa ca rachete Patriot ajung in Ucraina: „Occidentul nu va obtine nimic, sarcinile stabilite in cadrul operatiunii militare speciale vor fi indeplinite”

externe

Faptul ca Occidentul furnizeaza Ucrainei sprijin militar si vizita presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington demonstreaza in continuare ca „Occidentul in ansamblul sau se pregateste pentru o confruntare de lunga durata cu Rusia”, a comentat joi Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, citata de CNN.

Maria Zaharova a invocat „crimele monstruoase” ale „regimului de la Kiev”, adaugand ca, indiferent cat de mult ajuta Occidentul guvernul ucrainean cu arme, „nu vor obtine nimic”.

„Asa cum a declarat conducerea tarii noastre, sarcinile stabilite in cadrul operatiunii militare speciale vor fi indeplinite, tinand cont de situatia de pe teren si de realitatile actuale”, a adaugat Zaharova.

Comentariile sale vin dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a tinut un discurs istoric in Congresul american, exprimandu-si recunostinta pentru sprijinul american in lupta impotriva agresiunii ruse.

Vizita si mai ales faptul ca Zelenski a obtinut in premiera un sistem de rachete Patriot – o arma antiaeriana mai performanta decat cele aflate in prezent in teren – au deranjat profund autoritatile de la Moscova, comentarii pe un ton vizibil iritat fiind facute si de purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum si de ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: