Mosul e darnic si cu baronii: Dumitru Buzatu ar putea fi eliberat din arestul preventiv, pentru a-si petrece sarbatorile in una dintre cele cinci vile de lux pe care le are

news

Dumitru Buzatu, sarbatori, arest preventiv, Vaslui, vile

Pentru Dumitru Buzatu, finalizarea cercetarilor penale in cazul flagrantului poate reprezenta si o veste buna. Chiar daca nu a scapat de masura arestului preventiv, acesta ar putea ajunge, in curand, fie acasa, in cazul in care masura este revocata, fie in Penitenciarul Vaslui.

Dupa ce va fi transferat, din arestul politiei iesene, in inchisoarea de la Vaslui, Buzatu va sta 21 de zile in carantina, perioada in care va fi consultat medical si verificat psihologic. De asemenea, fostul presedinte al CJ Vaslui va mai veni inca o data in fata judecatorilor vasluieni dupa ce a contestat masura asiguratorie a sechestrului impusa de procurorii anticoruptie, scrie cotidianul local, Vremea noua.

«Aceasta este procedura ca o persoana privata de libertate sa fie adusa cat mai aproape de instanta care judeca dosarul de aceea sansele sunt mari ca Dumitru Buzatu sa fie transferat in Penitenciarul Vaslui. Dar, mai avem de asteptat si decizia Curtii de Apel Iasi privind verificarea masurii arestului preventiv. Daca, la Iasi, altul va fi rezultatul atunci, poate ca va ajunge acasa», spun surse judiciare.

De asemenea, Dumitru Buzatu va da, din nou, piept cu judecatorii, de data aceasta dupa ce a contestat masura asiguratorie a sechestrului pe bunurile sale, masura impusa de procurorii DNA.

Conform declaratiei de avere, fostul presedinte al CJ Vaslui are cinci imobile aflate pe raza comunei Zapodeni. Ele au fost construite in perioada 2013 – 2019 si au suprafete cuprinse intre 63 si 520 de metri patrati. Toate cele cinci imobile au fost trecute ca alte categorii de bunuri imobile, nu case, nu cabane, nu cladiri unde se poate locui.

Pe langa casa de 172 mp, stearsa din declaratia de avere, Dumitru Buzatu mai detine o vila de lux, pe care, pana in 2022, a trecut-o ca o simpla anexa. Conform documentului, Dumitru Buzatu mai detine, din 2006, doua terenuri, unul intravilan de 580 metri patrati, in localitatea Stefan cel Mare, si unul agricol, de 1.043 metri patrati, in aceeasi localitate.

Doi ani mai tarziu, in 2008, alte doua terenuri au intrat in „portofoliul” presedintelui CJ Vaslui: unul forestier de 28.500 metri patrati si unul agricol de 21.373 metri patrati. Ambele in localitatea Saru Dornei si din ambele detine o cota de 3/10.

Anul 2018 a fost, de departe, cel mai „prolific” an: nu mai putin de cinci terenuri au ajuns sub stapanirea lui Dumitru Buzatu: un teren agricol de 33.614 metri patrati in comuna Zapodeni, si un altul de 708 metri patrati in aceeasi localitate, un teren intravilan in Vaslui de 709 metri patrati, unul forestier de 10.000 de metri patrati in Saru Dornei si un altul agricol de 46.745 metri patrati in aceeasi localitate din judetul Suceava.

La capitolul bunuri mobile, Dumitru Buzatu a trecut doua autoturisme, un Mercedes din 1979 si o Lada, din 2008, o salupa marca Black Sea Fishing, cumparata in 2010, dar si o rulota Burstner, cumparata in 1984. Fostul presedintele CJ Vaslui mai are conturi curente sau echivalente (inclusiv card) deschise la Banca Transilvania (doua in 2011) si Alpha Bank, in 2010, ce totalizeaza peste 106.000 lei.

Acesta mai detine 20 de actiuni la SC Acip Perla SRL, valoarea totala la zi declarata fiind de 200 lei. In declaratia de avere de anul acesta, fostul lider al PSD Vaslui a trecut trei bunuri imobile pe care le-a donat anul trecut fiului sau, Tudor Buzatu. Este vorba despre o casa de locuit si doua terenuri, unul intravilan, celalalt agricol.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: