Motiunea de cenzura a PSD, desfiintata de Iohannis: „Nu sunt dispus sa intru intr-un joc politic ordinar facut de PSD. Sunt ahtiati dupa putere”

politica

Presedintele Iohannis a avut miercuri un mesaj foarte dur la adresa PSD, dupa ce acesta a anuntat ca motiunea de cenzura va trimite Guvernul Orban „acasa sau la puscarie”.

„Cand a fost inlaturat guvernul PSD, toata lumea a stiut ca avem un guvern minoritar. Daca la inceput toata lumea a inteles ca cineva trebuie sa guverneze, PSD-ul a facut o pasiune din a depune motiuni de cenzura, trebuie, nu trebuie. Este strict o masura populista, electoralista, mai sunt putine luni pana la alegeri. Vrea sa arate ca se opune unui guvern care gestioneaza criza, care pregateste alegerile. Eu nu-mi doresc sa treaca motiunea.

(…) Nu sunt dispus sa intru intr-un joc politic ordinar facut de PSD doar ca sa arate ca are foarte multi parlamentari. Nu vine cu solutii, ci cu texte populiste, incearca sa darame guvernul pentru cateva voturi. Sunt ahtiati dupa putere, stim ca ei sufera ca nu mai sunt conectati la resursele bugetare. Daca vor sa depuna motiune pentru asa ceva, pentru Romania nu este bine”, a spus Iohannis.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca, in 17 august, va fi depusa motiunea de cenzura.

”Domnule Orban, inca prim-ministru al Romaniei, doamnelor si domnilor, un haos imens, o economie pusa la pamant si cu somaj galopant. Asta e Romania dupa 9 luni de guvernare liberala. O tara in deriva condusa de un Guvern cu zero credibilitatea, un Guvern in care ministrii se contrazic unii cu ceilalti. Ati scapat total situatia de sub control, ati esuat in gesitonarea pandemiei, in relansarea economiei. Acestea sunt rezultatele guvernarii PNL”, a afirmat, miercuri, Marcel Ciolacu, la dezbaterea din Parlament privitoare la deschiderea scolilor si organizarea alegerilor.

”V-au interesat doar alegerile, furturile si cat mai multe functii pentru rude si clientela din partid, dar pentru romani nimic. Dle Orban de cand v-ati instalat la putere si pana astazi nu v-a pasat nicio secunda de traiul romanilor de zi cu zi. Ati avut o obsesie – alegerile anticipate, pentru asta ati sacrificat tot. In timp ce romanii erau inchisi in case, ati devalizat bugetul de stat. Sute de milioane euro au ajuns in buzunarele clientelei de partid” a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit acestuia, ”intregul mecanism infractional a fost dezvaluit in raportul Curtii de Conturi publicat ieri”.

”Stiu, sunteti nervos ca Parlamentul si-a permis sa ceara acest control. Va deranjeaza ca s-a dezvaluit cum a fost devalizat bugetul public sub umbrela starii de urgenta”, a mai afirmat Ciolacu.

Acesta i-a transmis premierului Ludovic Orban: ”Ati sabotat sanatatea romanilor, ati amenatat educatia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune motiunea de cenzura, consideram ca e timpul sa plecati acasa sau la puscarie, in functie de faptele fiecaruia”

Mai mult despre: ,

Comentarii: