„Motiunea de cenzura va trece 100%”. Cum a batut Ciolacu toba doua luni cu motiunea

analize

Doua luni de zile a batut toba Marcel Ciolacu, in fiecare zi, cu motiunea de cenzura cu care PSD va „alunga” Guvernul Orban, il va „trimite acasa sau la puscarie”. Cand in sfarsit s-a facut sorocul, Ciolacu a cunoscut o infrangere umilitoare.

Pe 5 iulie, Ciolacu anunta hotarat la Antena 3 ca PSD va depune motiune de cenzura si ca aceasta „va trece 100%”.

„Vom depune o motiune de cenzura si aceasta motiune de cenzura va trece. 100% va trece”, a declarat Ciolacu. El mentiona ca o prima forma a textului motiunii a fost schitata de senatorul Serban Nicolae.

„Vom avea voturile suficiente sa treaca aceasta motiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc sa treaca aceasta motiune”, mai spunea Ciolacu.

De atunci, zilnic, Ciolacu anunta cum va alunga Guvernul Orban cu motiunea de cenzura. „Gata, s-a umplut paharul. PSD nu va mai permite ca Romania sa se scufunde. Pe 17 august PSD va depune motiune de cenzura. Consideram ca e timpul sa plecati acasa sau la puscarie, in functie de faptele fiecaruia”, ii spunea Ciolacu in Parlament premierului Orban pe 12 august.

Pe 3o august, cu o zi inainte de motiune, Ciolacu l-a trimis pe Grindeanu intr-o conferinta de presa sa anunte si acesta cum va fi trimis „acasa” Guvernul Orban: „Suntem pregatiti sa luam actiuni rapide, in urmatoarele patru luni. Fiecare parlamentar va avea pe pupitrul sau programul de guvernare al PSD. PSD va da jos guvernul Orban pentru a repara de urgenta Romania”.

Pe 31 august insa, s-a ales praful de toate amenintarile si fanfaronadele liderilor PSD. Ciolacu nu a reusit sa stranga o majoritate care sa faca posibila dezbatarea motiunii de cenzura. Aceasta a fost anulata, a anunta ulterior printre dinti liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a intamplat cu cele 250 de voturi pe care spunea saptamana trecuta ca le va aduna la motiunea de cenzura, Ciolacu a spus: „Astazi nu au fost. Dupa cum ati vazut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe motiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus ca, daca se va da vot pe motiune, vom avea 250 de voturi. Astazi nu s-a dat un vot pe motiune”.

Comentarii: