politica

Motiune impotriva lui Lucian Bode: „Un leadership asa de slab si pagubos” duce la „coruptie, delasare si haos”

Camera Deputatilor urma sa dezbata si sa voteze, marti, motiunea simpla impotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, depusa saptamana trecuta de 55 de parlamentari USR si neafiliati apartinand Partidului Forta Dreptei.

Cu doar cateva ore inainte de aceasta dezbatere, ministrul a cerut amanarea motiunii. Conducerea Camerei Deputatilor a reprogramat motiunea pentru luni, 17 octombrie.

Prin motiunea intitulata „Siguranta si incredere sau debandada si furt? Ministrul Bode trebuie sa raspunda pentru dezastrul creat”, semnatarii cer ca acesta sa plece de la conducerea MAI, deoarece nu a reusit reformarea institutiei, iar „cea mai mare reusita” a mandatului sau este „licitatia cu dedicatie pentru achizitia a 600 de BMW-uri”.

„Dupa aproape doi ani de mandat la Ministerul Afacerilor Interne, nu se mai indoieste nimeni ca prioritatea ministrului Lucian Bode este sa protejeze interesele de partid, nu pe cele ale oamenilor. Iar cand nu se preocupa de interesele de partid, domnul Bode se ingrijeste de interesele infractorilor, ale clientilor politici si ale prietenilor sefului sau direct, Klaus Iohannis. La urma urmei, ar fi putut fi altfel cand ai pus in fruntea MAI un om care, pe cand era ministru al Transporturilor, a dovedit ca nu da doi bani pe lege? Sau ati uitat episodul masinii ministrului care, depasind pe linie continua, pe un pod, a provocat un accident in urma caruia au fost ranite doua persoane?”, se arata in motiune.

Semnatarii afirma ca „cea mai mare reusita” a ministrului Bode este „licitatia cu dedicatie pentru achizitia a 600 de BMW-uri de la prietenul presedintelui Klaus Iohannis”. „Eficienta ministrului Bode s-a vazut cand l-a ajutat pe prietenul presedintelui Iohannis sa vanda Politiei Romane 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fara TVA. Evident, printr-o licitatie aranjata, cu un caiet de sarcini bine ajustat incat sa castige cine trebuie”, sustin initiatorii motiunii.

Potrivit deputatilor USR si de la Forta Dreptei, Lucian Bode a inregistrat un esec si in ceea ce priveste implementarea programului de protejare a victimelor violentei domestice.

„Bineinteles ca nu s-a intamplat nicio reforma a MAI. Ce s-a intamplat, insa, am vazut cu totii la stiri: politisti prinsi la furat in magazine, copile accidentate mortal pe trecerea de pietoni de politisti, politisti prinsi luand mita de la soferi, sefi de politie care isi ameninta subordonatii pentru a-i convinge sa nu mai amendeze anumite firme si asa mai departe”, se mai mentioneaza in text.

Semnatarii motiunii mai acuza faptul ca ministrul Bode si-a secretizat lucrarea de doctorat „cu o zi inainte de termenul anuntat pentru publicarea integrala” si ca ar fi „tatal coruptilor din minister”.

„Domnul ministru Bode a avut mai multe ocazii sa-si prezinte demisia de onoare pentru toate esecurile si toate scandalurile in care MAI a fost implicat in ultimii aproape doi ani. Nu a facut-o. Nu iti poti da demisia de onoare daca nu ai onoare. Pozitia de ministru de Interne este mult prea importanta pentru a fi lasata pe mana unui nepriceput a carui singura calitate este ca stie sa raspunda repede ordinelor de la Cotroceni. Un leadership asa de slab si pagubos cum e al domnului Bode se transmite structurilor pe care le are in subordine si rezultatul e coruptie, delasare si haos”, mai transmit deputatii USR si de la Forta Dreptei.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu
Tags: Bodemotiune

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

3 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

28 de minute ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago

Socrul mare a fost retinut in urma nuntii care a blocat orasul Buzescu. Socrul are doar 36 de ani

Politia din Teleorman l-a retinut, miercuri, pe unul dintre organizatorii nuntii din Buzescu, eveniment care…

53 de minute ago

Elvetia: Oameni atacati cu cutitul pe strada, in orasul Zofingen

Un barbat inarmat cu un cutit a ranit miercuri mai multe persoane pe strazile orasului…

43 de minute ago