Motiunea USR impotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsa. Doar 98 de voturi „pentru”

politica

Camera Deputatilor a respins, miercuri, motiunea simpla initiata de USR impotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

S-au inregistrat 98 voturi ‘pentru’ si 190 ‘impotriva’ si 4 abtineri.

Motiunea simpla a fost depusa de USR si e intitulata „Incompetenta si minciuna inchid lumina in Romania. Ministrul „saptamana viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetica a Romaniei”. Aceasta nu a fost practic dezbatuta, din cauza incidentului in care au fost implicati ministrul vizat si liderul AUR, George Simion.

Principala acuzatie adusa lui Popescu este aceea ca gestionarea crizei facturilor la energie este un „dezastru”.

Motiunea a fost initiata de 51 de deputati USR.

Semnatarii il acuza pe Virgil Popescu de faptul ca „a continuat acelasi dezastru si aceleasi combinatii din ultimii 31 de ani: a promovat in functii cheie din companiile de stat in energie multi incompetenti cu carnet de partid, a amanat sa promoveze legislatia pentru consumatorii vulnerabili odata cu liberalizarea pietei, a lasat pe «saptamana viitoare» decizii care ne-au crescut dependenta de gazul rusesc si ne-au facut sa importam din ce in ce mai multa energie electrica”.

In document se mai arata ca gestionarea crizei facturilor la energie este „un dezastru”, ca 25% din puterea instalata in capacitatile de productie de energie electrica din Romania a fost inchisa, importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului national.

Totodata, semnatarii motiunii adauga ca Legea offshore, care ar fi dat perspectiva inceperii investitiilor in exploatarea gazelor din Marea Neagra, este inca blocata si ca Romania a ajuns din exportator net de energie electrica, importator net in perioada 2019 – 2021.

„Noi investitii in sistemul energetic sunt blocate din cauza intarzierilor si blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu. Peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetentei. Sinecurile pentru activul de partid in companiile de stat din energie au inflorit mai mult decat oriunde”, sunt alte acuzatii aduse ministrului Energiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: