„Motiv de sarbatoare”. Niciun caz nou de COVID-19 in ultimele 24 de ore in Noua Zeelanda

externe

Noua Zeelanda nu a inregistrat niciun caz nou de COVID-19 in ultimele 24 de ore, o premiera dupa data de 11 martie, au anuntat luni autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de DPA, anunta Agerpres.

Ashley Bloomfield, Directorul-General pentru Sanatate din Noua Zeelanda, a declarat intr-o conferinta de presa organizata luni ca faptul ca niciun caz nou de contaminare nu a fost inregistrat in ultimele 24 de ore reprezinta un motiv de sarbatoare, dar si-a indemnat totusi compatriotii sa ramana vigilenti.

„In mod clar, aceste cifre sunt incurajatoare astazi, dar este vorba despre un moment singular in timp”, a precizat oficialul neozeelandez.

Noua Zeelanda si-a relaxat masurile stricte de izolare a populatiei la domiciliu pe 29 aprilie, iar Ashley Bloomfield a avertizat ca noile cazuri care ar putea sa apara dupa aceasta data ar putea sa nu fie incluse in esantioanele de persoane testate.

„Testul adevarat va veni spre sfarsitul acestei saptamani, daca tinem cont de sfarsitul perioadei de incubatie a virusului si de perioada de timp necesara pentru ca oamenii sa inceapa sa prezinte simptome”, a spus el.

Guvernul Noii Zeelande va lua o decizie in privinta unei relaxari si mai ample a restrictiilor pe 11 mai.

Aceasta tara a raportat un total de 1.487 de cazuri de COVID-19, inclusiv 20 de decese.

Mai mult despre:

Comentarii: