Motivul conflictului dintre Dragnea si TAriceanu: ALDE fura din electoratul PSD. In plus, 20 de parlamentari PSD vor sa plece din partid

politica

Surse din PSD si ALDE, citate de jurnalistii Cristian Pantazi si Dan Tapalaga, afirma ca in jur de 20 de parlamentari ai PSD intentioneaza sa treaca la ALDE. PSD a scazut in ultima perioada aproximativ zece procente in sondajele de opinie.

„Liderii PSD sunt tot mai iritati de faptul ca ALDE creste in sondaje si ii fura electoratul, au declarat surse din ambele partide. Raceala evidenta dintre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu se explica prin faptul ca sondajele arata ca PSD a scazut cu circa zece puncte procentuale, pana la 33-35%, in timp ce ALDE a crescut cu circa 8 puncte, luand exact din electoratul social-democrat. In plus, informatiile G4Media.ro arata ca circa 20 de parlamentari PSD negociaza o eventuala trecere la ALDE.

Acesti parlamentari au calculat ca scaderea PSD le pericliteaza viitoarele candidaturi la parlamentarele din 2020 si isi doresc sa treaca la un partid in crestere, care le-ar putea garanta un nou mandat. Tot spre ALDE vin si parlamentari cazuti in dizgratia conducerii PNL, dar si din PMP”, scrie g4media.ro.

Mai multe publicatii, inclusiv televiziunile afiliate PSD, precum Antena 3, au relatat ca intre Dragnea si Tariceanu a survenit o raceala accentuata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: