Motivul SURPRINZATOR pentru care IMIGRANTII sunt atat de iubiti de Germania

news

Spre deosebire de alte state europene care incearca sa ii opreasca pe refugiati la granite, germanii ii primesc cu bratele deschise, un posibil motiv fiind si faptul ca multi dintre ai au fost la randul lor transfugi, in timpul comunismului.

Cel putin asa argumenteaza autorul unui editorial publicat in The Telegraph, in care se precizeaza inca de la inceput ca in timp ce Marea Britanie blocheaza accesul imigrantilor prin eurotunelul din Canalul Manecii, iar politia ceha ii asteapta cu arma in mana, germanii ii primesc cu ursuleti de plus si se invoiesc de la serviciu pentru a merge in garile unde sosesc garniturile de tren si a le oferi mancare si haine.

Familii din toata tara si-au aratat disponibilitatea de a-i gazdui pe refugiati pana cand toate documentele pentru azil sunt gata, iar asta poate dura si cateva luni.

In timp ce politicienii britanici se contrazic atunci cand se pune problema primirii a inca 10.000 de azilanti, Germania a anuntat ca va gazdui 800.000 doar in acest an, si chiar mai multi daca va fi nevoie, remarca autorul articolului citat.

Angela Merkel, care in urma cu cateva saptamani era „omul rau”, atunci cand se dezbatea criza datoriilor Greciei, dintr-o data a devenit purtatorul de cuvant al continentului in privinta compasiunii umane.

In replica, imigrantii striga la unison: „Iubim Germania!”, iar sirienii posteaza pe Facebook imaginea cancelarului, cu mesajul „Te iubim!” scris in limba germana, aminteste ziare.com.

Pentru a intelege atitudinea diferita a germanilor fata de imigranti, trebuie sa privim in istorie si sa ne amintim ca multi dintre ei au fost la randul lor refugiati.

Inca sunt vii in memorie imaginile a zeci de mii de refugiati din Germania de Est care incercau sa fuga in Germania Federala prin Ungaria, deghizati in turisti. Atunci, Ungaria nu a blocat trenurile, ca acum, dimpotriva, a deschis granitele catre Austria, pentru a le permite accesul.

„Ungaria a fost cea care a inlaturat prima piatra din zidul Berlinului”, sublinia ulterior fostul cancelar german Helmut Kohl.

Autorul articolului citat rememoreaza numeroase momente dramatice prin care au trecut germanii din jumatatea comunista pentru a se bucura de libertate.

Actuala criza a imigrantilor este descrisa ca fiind cea mai mare dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, dar intre 1945 si 1950 fosta RFG a primit 8 milioane de refugiati, iar fosta RDG alte 4 milioane, dinspre Polonia, Cehoslovacia, Ungaria sau URSS, mai subliniaza acesta.

In opinia sa, multi dintre cei care ii asteapta cu bratele deschise pe refugiatii sirieni sau irakieni de astazi sunt printre cei care au trait aceleasi drame ca si ei, sau urmasii lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: