Surpriza! Mihai Razvan Ungureanu, de partea PSD in cazul PLAGIATULUI

actualitate

Un proiect de lege al senatorului independent Valeriu Todirascu, prin care se propunea ca plagiatul sa fie asimilat cu inselaciunea in Codul Penal, a fost respins zilele trecute, inclusiv cu voturile a doi lideri liberali.

Cei doi senatori liberali au fost Nicolae Vlad Popa si, surpriza, Mihai Razvan Ungureanu, fost premier si actual prim-vicepresedinte al PNL. MRU a avut deseori o atitudine dura fata de Victor Ponta in problema plagiatului, el solicitand chiar demisia premierului.

„Daca in Germania un ministru al Apararii a demisionat cand plagiatul a fost evidentiat, daca in Ungaria presedintele a demisionat cand plagiatul a fost evidentiat, ce credeti ca ar trebi sa faca Victor Ponta?”, declara MRU in iunie 2012.

Joi, inaintea dezbaterii in Parlament, Todirascu a explicat ca astazi plagiatul este pedepsit pentru furt intelectual doar daca autorul lucrarii reclama asa ceva, in caz contrar toate efectele produse de plagiat raman nesanctionate.

Senatorul a pledat pentru „sanctionarea plagiatului, asimilandu-l in Codul penal cu inselaciunea, daca utilizarea acestuia a avut un rol determinant in acordarea unei diplome sau titlu, pentru a fi pedepsit astfel nu doar furtul intelectual, ci pentru a putea pedepsi si restul efectelor produse de plagiat, care genereaza un conflict major in societate, pentru ca prin recurgerea la inselaciune plagiatorul obtine nemeritat diplome si titluri, pe baza unor lucrari neoriginale de diploma, licenta si doctorat, si tot prin inselaciune, plagiatorul ocupa functii si beneficiaza de diverse avantaje materiale participand, alaturi de alti concurenti cinstiti in diverse concursuri si competitii, perturband orice competitie onesta.”

Iata lista senatorilor care au respins proiectul de lege al lui Todirascu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: