Mugur Isarescu, anuntul la care nimeni nu se astepta. Va pleca din functia de guvernator al BNR

politica

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a declarat luni, 7 mai, intr-o conferinta de presa, ca de la anul nu va mai ocupa aceasta functie.

Isarescu a precizat ca, la 70 de ani, nu mai este cazul sa ramana in functie. In mai, anul viitor va expira mandatul sau.

Nu mai pot. Am 70 de ani, nu? … Nu este de actualitate intrebarea. De actualitate este soliditatea acestei institutii. Credibilitatea ei este esentiala. In afara de dobanzi, curs, rezerva minima obligatorie si lucrul cu pietele, credibilitatea este instrumentul principal cu care lucram. Si ati preluat, imi permit sa va spun, cu mare usurinta niste povesti din acestea cum e cea cu aurul, daca tot m-ati stimulat. Ma intreb asa: ‘Cam cati economisti au putut sa inghita galusca asta cu dobanzile la aur?’ Pai, cand ai dobanzi negative la valuta, la moneda, nu? aurul tot timpul a oferit o dobanda cu mult mult mai mica decat cea oferita la depozitele in monedele de rezerva: euro, dolar. Cand erau, de exemplu, inainte de criza, cele la dolar, la euro 4-5%, aurul daca dadea si el 1-2%. Daca! Si numai pe anumite perioade. Deci, ajung celelalte la zero si la minus si hai sa spun cateva televiziuni sa inghita galusca asta, sa faca dezbateri cu faptul ca exact cand sunt dobanzi negative la monede, vezi Doamne pe aur se poate castiga pe dobanda. Ei, asta e cam mult!”, a spus Isarescu, intr-o conferinta de presa, intrebat de jurnalisti daca „mai are rabdare” sa ramana la BNR.

Mugur Isarescu a ocupat neintrerupt functia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei din 1990.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: