Mugur Isarescu se implica fatis in lupta cu hidra PSD-ista. Reactie dura: „Sir de fake news-uri lansate fara probe”

news

mugur-isarescu

Mugur Isarescu refuza sa execute ordinul Coalitiei de a se prezenta in Parlament. Reprezentantii BNR nu vor participa marti la discutia din Comisia Economica din Senat pentru ca este nevoie mai intai de o intalnire cu Ministerul de Finante in cadrul Comitetului National de Supraveghere Macroprudentiala, a declarat, marti, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

„BNR nu va participa astazi (marti, n.r) la discutia din Comisia Economica din Senat pentru ca este nevoie mai intai de o intalnire cu Ministerul de Finante in cadrul Comitetului National de Supraveghere Macroprudentiala, dupa cum a declarat aseara si domnul consilier Valcov (Darius Valcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisa la dialog, la clarificarea chestiunilor in discutie bineinteles si in Parlament si consider ca se poate gasi un cadru mai adecvat acestei intalniri decat cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care sa nu plece de la un sir de fake news-uri lansate fara probe”, a spus Dan Suciu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este invitat marti, la Comisia economica din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfarsit de an pe care l-a intocmit Banca Nationala, dar si despre modul in care se stabileste indicele ROBOR pentru cei cu creditele in lei, a declarat luni, senatorul ALDE Daniel Zamfir, presedintele comisiei.

„Am trimis invitatie catre Banca Nationala, avem doua teme majore de discutat: una cu privire la raportul de sfarsit de an, pe care l-a intocmit Banca Nationala, in care atrage atentia ca in Romania e foarte redusa intermedierea financiara, cea mai redusa din Europa, si ca perspectivele sunt sumbre, in sensul ca intermedierea financiara va scadea. Al doilea subiect pe care vrem sa-l discutam cu guvernatorul e subiectul legat de procedura de fixing, de modul in care se stabileste indicele ROBOR pentru cei cu creditele in lei”, a precizat Zamfir.

Senatorul ALDE a spus ca guvernatorul Bancii Nationale este obligat sa vina la comisie, avand in vedere ca Parlamentul numeste Consiliul de Administratie al BNR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: