externe

Mult asteptatul raport privind OZN-urile al serviciilor de informatii ale SUA: „144 de fenomene aerospatiale neidentificate in perioada 2004-2021, nu avem nicio explicatie”

Serviciile americane de informatii arata, intr-un raport foarte asteptat, ca nu exista probe ale exitentei extraterestilor, insa recunoaste ca nu are nicio explicatie cu privire la peste 140 de fenomene inregistrate in perioada 2004-2021, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Probabil ca nu exista o singura explicatie” a acestor fenomene, se arata in raport, publicat vineri de catre Oficiul Directorul National al serviciilor americane de Informatii (ODNI).

”In prezent, nu avem suficiente informatii in bazele noastre de date pentru a atribui aceste incidente unor cauze specifice”, se arata in document.

Spionajul american recunoaste in acest raport, care inregistreaza incidente ce au avut loc din 2004 in 2021, ca nu are vreo exlicatie a peste 140 de fenomene.

Toate informatiile culese raman ”larg neconcludente”, precizeaza spionajul american.

Pentagonul a publicat anul trecut inregistrari video realizate de catre piloti din cadrul Marinei americane (US Navy), care surprind ”intalniri” in timpul zborului cu ceea ce par a fi OZN-uri.

Una dintre aceste inregistrari dateaza din noiembrie 2004, iar alte doua din ianuarie 2015.

Congresul a ordonat anul trecut Executivului – dupa decenii de secret – sa informeze marele public cu privire la activitatea unei unitati a Pentagonului insarcinata cu studierea acestor fenomene.

Armata americana incearca sa stabileasca daca aceste fenomene ar avea vreo legatura cu amenintari la adresa Statelor Unite.

Accelerari ale unor obiecte, filmate de care piloti, si capacitatea acestor obiecte de a-si schimba directia sunt dificil de explicat.

Spionajul american se teme de faptul ca China sau Rusia testeaza tehnologii supersonice, care se deplaseaza de 10, chiar 20 de ori mai repede decat viteza sunetului, foarte manevrabile, potrivit unor oficiali americani citati de presa americana.

In acest raport, prezentat Congresului si facut public vineri, sunt analizate 144 de observari a ceea ce Guvernul numeste in mod oficial ”fenomene aerospatiale neidentificate” (”UAP”, in engleza).

”UAP reprezinta in mod clar o problema de securitatea zborurilor si pot constitui o provocare la adresa securitatii nationale a Statelor Unite”, se arata in raport, scrie Reuters.

”Intr-un numar limitat de incidente, UAP par sa prezinte caracteristici de zbor neobisnuite. Aceste observari ar putea fi rezultatul unor erori ale unor senzori, unei mistificari sau unei perceptii gresite a observatorilor si necesita o analiza suplimentara riguroasa”, se arata in document.

In raport se prezinta anumite cazuri UAP dezvaluite de Pentagon, care a publicat o inregistrare video a unor aviatori din cadrul US Navy in care apar avioane misterioase, in largul coastelor de Est si Vest ale Statelor Unite, ale caror viteza si manevrabilitate depasesc tehnologiile aeronautice cunoscute si care nu au niciun mijloc de propulsie sau suprafata de control al zborului vizibile.

In document se stabilesc cinci categorii de posibile explicatii – si anume o confuzie radar, fenomene atomosferice naturale, programe de dezvoltare ale Guvernului american sau ale industriei americane, sisteme adverse straine si o categorie larga ”altele”.

Toate incidentele, cu exceptia unuia singur, atribuit unei confuzii radar, raman neexplicate si urmeaza sa fie analizate mai profund, au declarat oficiali americani sub protectia anonimatului in cadrul unei reuniuni in care s-au prezentat concluziile raportului.

In celelalte 143 de cazuri, Guvernul nu a decis daca fenomenele observate sunt sau nu de origine extraterestra, potrivit oficialilor citati.

Guvernul american a adoptat expresia ”UAP” pentru a desemna ”obiecte zburatoare neidentificate” (OZN) – asociata mult timp ideii unor nave spatiale extraterestre.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: raport ozn

Recent Posts

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

7 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

19 minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

37 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago