„Mult mai grav decat in cazul OUG 13”. PSD a anuntat in sfarsit cum vrea sa redefineasca abuzul in serviciu

politica

PSD a preluat partial propunerea Ministerului Justitiei privind abuzul in serviciu. Fata de forma MJ, principala modificare este adaugarea sintagmei „folos material patrimonial” in loc de „folos patrimonial”.

Propunerea PSD: „Fapta functionarului public, aflat in exercitiul atributiilor de serviciu reglementate expres, prin legi, ordonante de guvern sau ordonante de urgenta, care refuza sa indeplineasca un act sau il indeplineste prin incalcarea atributiilor astfel reglementate, a unor dispozitii exprese dintr-o lege, ordonanta de guvern sau ordonanta de urgenta, in scopul de a obtine pentru sine, sot, ruda sau afin pana la gradul II inclusiv, un folos material patrimonial si prin aceasta cauzeaza o paguba certa si efectiva mai mare decat echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani sau amenda”.

Deputatul USR Stelian Ion arata ca aceasta varianta a PSD este mult mai grava decat forma prinsa in OUG 13.

Sedinta este suspendata pentru 30 de minute, pentru ca membrii Comisiei speciale sa poata participa la sedinta de plen.

Comisia pentru legile Justitiei voteaza luni propunerile la Codul penal, printre amendamente fiind si cele care vizeaza infractiunea de abuz in serviciu. Senatul urmeaza sa voteze, in plenul de marti, proiectul de lege, potrivit ordinii de zi a forului superior al Parlamentului. Duminica, presedintele comisiei pentru legile Justitiei, Florin Iordache, a declarat ca modificarile Codului penal referitoare la abuzul in serviciu vor fi dezbatute si votate cu celeritate, precizand ca daca exista prejudiciu pe aceasta infractiune, asta nu inseamna ca trebuie sa existe si un dosar penal.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: