Multe dintre decesele din randul trupelor rusesti sunt legate de alcool, accidente cu armele din dotare, hipotermie

externe

Un numar semnificativ dintre cele 200.000 de victime ale Rusiei in Razboiul din Ucraina s-au datorat unor cauze necombatante, multe dintre ele fiind legate de abuzul de alcool, a apreciat Ministerul britanic al Apararii intr-o actualizare a informatiilor de duminica dimineata, scrie Jerusalem Post.

Ministerul britanic al Apararii a precizat ca surse rusesti au indicat un numar mare de incidente, crime si decese legate de alcool in randul soldatilor rusi.

„Comandantii rusi identifica abuzul omniprezent de alcool ca fiind deosebit de daunator pentru eficienta in lupta”, a declarat Ministerul britanic al Apararii. „Cu toate acestea, in conditiile in care consumul excesiv de alcool este omniprezent in mare parte din societatea rusa, acesta a fost considerat de mult timp o parte acceptata tacit din viata militara, chiar si in cadrul operatiunilor de lupta.”

Accidentele rutiere sunt o alta problema care duce la moartea soldatilor, potrivit ministerului. Duminica trecuta, un convoi de cinci vehicule blindate Z-STS Ahmat s-a prabusit in drum spre Crimeea de pe podul din stramtoarea Kerci, a raportat luni Directia de informatii ucrainene. Patru din cele cinci vehicule ar fi necesitat reparatii semnificative.

Iresponsabilitatea militara este, de asemenea, de vina.

Decesele accidentale provocate de armele din dotare au afectat, de asemenea, fortele Kremlinului care invadeaza Ucraina. Duminica, Ministerul britanic al Apararii le-a descris ca fiind legate de „manevrarea deficitara a armelor”. Serviciile de informatii occidentale au raportat esecuri in instruirea celor chemati la datorie in urma mobilizarii partiale a rezervistilor rusi in septembrie.

Lipsa unui echipament adecvat a fost, de asemenea, o problema despre care serviciile de informatii occidentale au spus ca ii afecteaza pe cetatenii rusi mobilizati. Ministerul britanic al Apararii a declarat duminica ca trupele rusesti au suferit, de asemenea, victime din cauza hipotermiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: