Multi jandarmi vor da socoteala, se lasa cu puscarie. Parchetul Militar s-a autosesizat privind modul de interventie al jandarmilor

news

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei, a informat, sambata, Parchetul General.

„In cursul zilei de astazi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu, fiind inregistrat dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia din Piata Victoriei din Bucuresti in cursul zilei de 10 august 2018, precum si in cursul noptii de 10 spre 11 august 2018.

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti urmeaza sa fie colectate inclusiv sesizarile depuse la sectiile de politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic.
Pe masura derularii cercetarilor vom informa opinia publica”, se arata intr-un comunicat al Parchetului Militar Teritorial.

Reprezentantii Jandarmeriei au declarat, sambata, ca nu au nimic sa isi reproseze in prinvinta interventiei in Piata Victoriei. „Demisii? Pentru ce sa fie demisii?”, a raspuns acesta sfidator purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

Un numar de 440 de persoane au primit asistenta medicala in Piata Victoriei, dintre acestea 65 fiind transportate la spital, in urma mitingului de vineri.

”440 de interventii pentru acordare asistenta medicala la fata locului (24 jandarmi), in urma carora 65 de persoane au fost transportate la spital (9 jandarmi)”, precizeaza ISU.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: