Munca este rusine. Liviu Pop (PSD) ii cere Violetei Alexandru sa demisioneze pentru ca munceste si sambata noaptea: „Gest clar de incapacitate de guvernare”

politica

Senatorul PSD Liviu Pop ii cere Violetei Alexandru a demisioneze din functia de ministru al Muncii dupa ce aceasta a anuntat, sambata noapte, ca toti pensionarii si-au primit banii.

„Daca doamna ministru si-ar fi anuntat demisia, era mult mai bine pentru pensionari si pentru ministerul Muncii. Sa vii sambata seara si sa spui asemenea lucruri reprezinta un gest clar de incapacitate de guvernare. Propunerea mea este sa isi dea onest demisia. Tot ceea ce dansa si premierul fac este de a induce nesiguranta in randul pensionarilor.

(…) Nici majorarea de 40% din 1 septembrie 2020 nu va fi posibila pentru ca vor anticipate. Daca vor asta, sa isi dea demisia in bloc! Sa vina alt Guvern pentru ca actualul Guvern si ministru este total incompetent si pierdut in exercitiul ministerului Muncii!”, a declarat Liviu Pop la Romania TV.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat, sambata noapte, la miezul noptii, ca „bancile au facut platile pensiilor” catre pensionari.

„Bancile au facut platile pensiilor. Ultimele plati se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu dupa 2 zile. Da, am tinut sa se faca platile cat mai repede dupa aceasta perioada de sarbatori. Ma bucur ca am atins obiectivul de a incepe platile pana in acest week-end. Puteam sa ma rezum la comunicari seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere.

Dar, imi pasa.

Le multumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru.

Posta a livrat deja aproape de jumatate din pensiile la domiciliu. Se lucreaza si la acest sfarsit de saptamana. Pana la jumatatea saptamanii viitoare se acopera toate adresele daca persoanele sunt la domiciliu.

Respectul meu pentru pensionari se vede prin fapte. Mai putine vorbe si mai multa treaba. Se poate! Inchei o zi in care am miscat lucrurile. Putin dar eficient”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat marti seara ca implicarea sa pentru rezolvarea problemelor pensionarilor a „produs un soc in PSD”, intrucat PSD credea ca detine monopolul comunicarii cu pensionarii. Ea a aratat cum pensionarii sunt manipulati de PSD.

„Am produs un soc in PSD pentru ca sunt foarte corecta si foarte accesibila dialogului cu pensionarii. Aceasta comunicare cu pensionarii parea sa fie o treaba la care se pricepe doar PSD-ul, PSD-ul stia sa spuna lucruri care placeau oamenilor, fara sa le explice ce se poate si ce nu se poate face.

Presiunea pe care o simt este bazata pe o strategie pe care PSD o are de a nu le comunica acestor oameni informatii corecte, sa le intretina o stare de ‘va dam, va dam”. Este un discurs fals, este un discurs incorect fata de realitatea de fapt. Modul in care eu am comunicat, faptul ca m-am aplecat asupra problemelor concrete, pe care PSD le stia: intarzieri de luni bune, pana la ani, la recalcularea pensiilor, dosare depuse pentru pensionare la care oamenii asteptau cu lunile, toate aceste lucruri se stiau, nu au aparut din ziua doi in care eu am ajuns la minister.

Nu le-a pasat sa le rezolve, au preferat sa faca legi, au preferat sa le promita, au preferat sa ascunda adevaratele probleme si au intretinut un discurs de tipul ‘va dam, va dam, sigur ca da, se rezolva’ si nu au atacat problemele de fond ale sistemului, care sunt foarte grave. Sunt foarte multi oameni nedreptatiti, care nu primesc informatii concludente, iar eu explic cu echipa mea ce se poate, ce elemente s-au luat pentru calcularea pensiei. Este o munca minutioasa, care nu se vede”, a declarat Alexandru la Digi24.

Violeta Alexandru este tinta unei campanii agresive din partea propagandei PSD, in special din partea televiziunilor controlate de PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: