Munteanu, DISTRUS de propriul trecut: „L-a numit ASASIN pe unul dintre inaintasii PNL”

politica

Petre Roman dezvaluie ca Marian Munteanu a scris un articol, in 1994, in revista ”Miscarea”, in care I.G. Duca este numit ”asasin”. Roman cere conducerii PNL, invocand apelul facut de aceasta de a aduce dovezi privind apropierea lui Munteanu de ”miscari extremiste”, sa raspunda daca partidul se dezice de I.G. Duca.

”Acolo se spune ca lipsesc probele care sa sustina acuzatiile de apropiere a lui Marian Munteanu de miscari extremiste. Eu nu am facut decat sa caut ce a aparut in presa. Am vazut publicat un articol scris in aprilie 1994, de Marian Munteanu, care se numeste ‘Despre doctrina legionara’, publicat in revista ‘Miscarea’, a formatiunii ‘Miscarea pentru Romania’, pe care o conduce si care il admira pe Corneliu Zelea Codreanu, liderul miscarii legionare”, a spus Petre Roman.

El a aratat ca textul acestui articol din revista Miscarea a fost reprodus de site-ul inPolitics.ro, intr-un articol.

”In articol, semnat de Bogdan Tiberiu Iacob, Marian Munteanu spune ca ar trebui sa vorbim de I.G. Duca, cea mai importanta figura a partidului dupa Bratieni, prim-ministru, asasinat de legionari in 31 decembrie 1933, in care spune, citez: ‘Nu putem vorbi de asasinii lui I.G. Duca fara a vorbi de asasinul I.G. Duca'”, mai afirma liberalul Petre Roman.

Fostul premier arata ca aceasta declaratie reprezinta ”o problema extrem de grava”, pentru ca I. G. Duca a fost ”doctrinarul liberalismului in Romania si a fost asasinat de legionari pentru ca a scos, in afara legii, Miscarea Legionara”.

”Nu am auzit vreodata ca Partidul National Liberal sa se dezica de I.G. Duca. Dimpotriva, totdeauna a fost un far al PNL. Ori, daca noi acceptam comentariul lui Marian Munteanu, inseamna ca PNL ar trebui sa se dezica de I.G. Duca, in favoarea Miscarii Legionare. Asa rezulta din acest articol al lui Marian Munteanu”, a mentionat Roman.

Petre Roman invita conducerea PNL, pe Alina Gorghiu si pe Vasile Blaga, ca, drept consecinta a scrisorii pe care au adresat-o contestatarilor lui Munteanu, sa preia aceste documente si de aici „sa traga concluziile de rigoare”.

”Asa cum am auzit de la foarte multi liberali, este vorba despre un adevarat atac impotriva Partidului National Liberal. De ce? Pentru ca este vorba despre un om care il face pe I. G. Duca asasin. Aici noi trebuie sa hotaram”, a mai afirmat Petre Roman.

El mai spune ca, in Istoria Romanilor, publicata sub egida Academiei Romane, se arata ca ”Miscarea legionara a fost o miscare care a avut ca scop anticomunismul si antisemitismul, iar anticomunismul era legat de faptul ca miscarea bolsevica era condusa de evrei”.

”Miscarea legionara a ajuns la putere, chiar dupa ce a fost asasinat Corneliu Zelea Codreanu, a ajuns la putere, a introdus o serie de legi antisemite pure si jaful organizat al minoritatii evreiesti. Dupa care au urmat asasinatele legionare, in care au fost ucisi peste 100 de evrei, iar unii au fost au atarnati in carlige, la abator, si mutilati”, a mai declarat Petre Roman pentru news.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: