Munteanu: „Nu mi-e rusine de LEGATURA cu Virgil Magureanu”. De ce s-a combinat cu fostul sef al SRI

politica

Proaspatul candidat al PNL pentru Primaria Capitalei a dat explicatii privind relatia sa cu fostul sef al SRI Virgil Magureanu. In anul 2000, Marian Munteanu a fost desemnat candidat la presedintie de Partidul National Roman, condus de Magureanu.

„Magureanu, ca si cu alti liderii ai aliantei de acum… Nationale din 2000 am discutat foarte putin. Pentru ca acolo era o echipa politica. Eu personal am avut negocieri cu dansii pentru ca am sperat sa poata fi oprit domnul Ion Iliescu, care candida la presedintia Romaniei. Din pacate, dansii au vazut altfel lucrurile si nu am avut posibilitatea uneu cooperari.

Repet, sunt totusi o persoana care vine din societatea civila si va rog sa ma credeti ca stiu sa-mi mentin punctele de vedere si sa mi le apar. Din acest punct de vedere, multi politicieni nu sunt foarte relaxati in ceea ce priveste relatia cu mine, asa cum, in general, politicienii nu sunt relaxati in relatia cu societatea civila. Insa sper ca de data aceasta chiar sa fie un nou inceput. Repet, o sa dau toate explicatiile necesare cu privire la orice este legat de trecutul meu, de biografia mea, de activitatea mea.

Dar vreau sa fiti siguri ca nu este nimic si nu exista nimic in activitatea mea civica, profesionala, culturala, stiintifica, social-politica de care sa-mi fie rusine sau care sa poata constitui un element de natura a aduce prejudicii de imagine, de credibilitate si asa mai departe”, a raspuns Marian Munteanu unei intrebari privind relatia pe care o mai are cu Virgil Magureanu.

In anul 2000, Partidul National Roman, condus de fostul sef al SRI Virgil Magureanu, l-a desemnat pe Marian Munteanu candidat la presedintie. Dupa ce initial a acceptat, fostul lider al studentilor si-a retras candidatura. Dupa mineriada din 13-15 iunie 1990, atunci cand a fost batut de mineri si a stat cateva zile in coma, Marian Munteanu il acuzase pe Virgil Magureanu de reprimarea violenta a manifestatiei populare din Piata Universitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: