Munteanu se rafuieste cu contestatarii din ONG-uri: „Au primit BANUTI, nu le e rusine?”

politica

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, a declarat ca nu a facut niciodata declaratii antisemite si ca intelege cel mai bine tragedia Holocaustului, de pe urma caruia a suferit si familia sa, punctand ca sunt „indivizi care primesc banuti si vorbesc in numele Bucurestiului”.

„Eu nu am facut declaratii antisemite, dimpotriva. Eu am condamnat intotdeauna orice atitudine extremista, nu mai spun antisemitism, orice forma xenofoba. Eu sunt om profund pasnic, profund iubitor de oameni si am fost pe pozitii non-violente cred ca dintotdeauna. Ganditi-va ca sunt dintr-o familie care a stat in lagare de concentrare. Eu inteleg cel mai bine ce inseamna sa fii tarat intr-un lagar din cauza calitatii tale etnice. In Basarabia, de unde este familia mea, peste 100.000 de oameni, dintre care si bunicul meu, au fost arestati, pusi in trenuri, dusi in Siberia. Bunicul a stat 16 ani si a murit acolo. Eu inteleg cel mai bine tragedia Holocaustului, pentru ca eu insumi, ca familie, am fost afectat de ceva asemanator. Nu numai ca nu este vorba de a nega, ci dimpotriva, mie mi se par lucruri odioase, abominabile si trebuie frante si oprite orice situatii care ar putea vreodata genera asemenea fenomene”, a spus Marian Munteanu, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca la adresa sa au existat acuzatii de legionarism si ca in acest context a scris si un studiu.

„Am scris un studiu in care eu cred ca am reusit sa arat ca, dupa parerea mea, nu exista miscare legionara, ca nu este posibil asa ceva si am recomandat tuturor tinerilor sa nu abordeze o asemenea pozitie vreodata, pentru ca ea este contrara intereselor noastre. Am scris negru pe alb lucrul acesta”, a aratat candidatul liberalilor la Primaria Generala.

Munteanu a sustinut ca in toate activitatile sale a militat explicit in acest sens, si „nu asa la modul acesta pe net”.

„Noi, cand vorbeau de euro-atlantism acum 25 de ani, aia semnau cu Moscova si acum vin astia sa-mi spuna mie ca — vezi Doamne — eu sunt adversarul integrarii Romaniei in UE. Nu le e putin rusine? Eu am stat la inchisoare pentru chestiunea asta. Stiti cum am iesit de la inchisoare? Pentru ca au venit congresmeni americani, deputati si i-au cerut lui Iliescu sa ma elibereze pentru ca sunt nevinovat. Tot sunteti cu netul. Puneti mana si citati netul si vedeti ce declarau congresmeni americani. Pentru ca asta am facut sa duc tara asta in UE si in NATO si vin trei indivizi care primesc niste banuti de nu stiu unde si sunt nemultumiti ca niste bugete acum o sa dispara si ei spun ca vorbesc in numele Bucurestiului. Nu le e rusine putin?”, a afirmat el.

El a subliniat ca nu il demobilizeaza acest „atac din partea societatii civile”, ci il amuza, „pentru ca se vehiculeaza prostii”.

„Indica o spaima, spaima ca oamenii isi dau seama ca este foarte probabil ca PNL, in aceasta formula, sa castige tot, toate sectoarele, Primaria Generala. Cred ca oamenii vor intelege, mai clar, cat de mizerabile sunt anumite zone in care, in pofta de a obtine anumite beneficii, si isi imagineaza ca ei reprezinta totul in tara asta si ca reprezinta tot si cuvantul lor. Societatea civila este un organism mult mai vast, sunt zeci de mii de oameni care activeaza in diferite zone, preocupati de mai binele acestui oras, si am convingerea ca in numar mare vor sustine aceasta initiativa”, a spus Munteanu.

Potrivit lui, adeziunea la PNL a fost semnata din momentul in care si-a dat cuvantul. „Eu sunt un om independent, un candidat independent pe listele PNL, dar ceea ce vreau sa stiti este ca sunt un om loial si corect si ca, prin venirea mea, nimic din gandirea, logica si activitatea PNL nu vor fi modificate, ci voi incerca sa aduc un spor la aceasta organizatie puternica. (…) Eu sunt in acest moment candidat independent la Primaria Generala pe listele PNL si am semnat adeziunea necesara la PNL”, a mai spus Munteanu.

De asemenea, el a precizat ca a semnat si declaratia de integritate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: