„Murdarie, jeg, specimene care tipa”. Propaganda BOR-ista, atacuri foarte agresive in sprijinul elicopteristului Pimen

news

Titi Dinca, fost realizator al emisiunii „Universul Credintei” de la TVR, actual realizator al emisiunii „Cap compas”, a dat publicitatii une mesaj extrem de agresiv la adresa celor care au indraznit sa critice faptul ca Pimen al Sucevei a fost transportat imediat cu elicopterul la Bucuresti desi starea lui de sanatate nu era atat de grava. Dinca vorbeste despre „murdarie”si „jeg”, fiind aplaudat pe pagina de Facebook a manastirii Sihastria Putnei.

„Exista in unii oameni o murdarie care nu se poate spala nicicum. Nu se curata cu detergent si cu apa pentru ca este o tina imateriala. Este jegul acela care se aseaza strat dupa strat in minte si in suflet si pe care prea multi il lustruiesc zi dupa zi inchipuindu-si ca in lumina reflectoarelor stralucirea va orbi pe privitori care vor crede ca aurit este omul atat pe dinafara cat si pe dinauntru.

Arhiepiscopul Pimen a fost adus la Bucuresti pentru un tratament mai potrivit varstei si suferintei sale. Poate ca Dumnezeu,medicamentele si un dram de noroc il vor scapa. Se poate insa ca Cel de Sus sa il cheme la El.

A fost adus Pimen cel Batran din urbea unde un Flutur si un Rimbu au devenit exponentii mecanismelor cangrenate ale unui stat morbid si corupt.

Multi dintre cei care au sarit pana in tavan pe motiv ca a fost adus cu elicopterul nici nu stiu cine este Pimen si nici ce a facut in cei aproape 40 ani de episcopat si 70 ani de monahism.

A fost adus cu elicopterul si acest lucru a scandalizat o intreaga pleiada care si-a facut regula de viata din a fi „Gica contra” fata de tot ce li se pare caduc sau neconform cu multe asa zise principii si valori ale lumii moderne.

Aceiasi autisti spiritual se mandresc in tara si peste hotare cu albastru de Voronet,cu Humor,Sucevita,Moldovita si altele din patrimoniu UNESCO fara a realiza ca pazitorul acestora a fost Pimen al Sucevei.

Tot dintre unii ca ei se ridica ode pentru idealizarea interbelicului romanesc cand monarhii iubitori de tara au ridicat Romania din tina fara sa isi aminteasca macar in treacat ca Pimen al Sucevei a fost PRIMUL care l-a gazduit intaia oara pe pamantul tarii in 1992 pe Majestatea Sa Mihai I ,singura MAJESTATE legitima pe care au putut sa o cunoasca multe milioane de romani pana in prezent.

Pentru cei care una doua baga batul prin gard sa caute samanta de scandal valoarea omului se masoara in eficienta pe Facebook , in like-uri si in aforisme semidocte.

Omul batran nu mai este eficient iar daca nu se regaseste in mainstream este considerat cantitate nula.

Nu conteaza ca un asemenea OM poate avea numele Balaceanu Stolnici,Florin Piersic,Ana Blandiana sau poate fi oricare alta personalitate care a adus plusvaloare concreta in societatea romaneasca.

Asemenea specimene sunt in stare in orice clipa sa acorde prioritate doar pentru ca este mai tanar si vivace oricarui exemplar dintre cei cu furci si caramizi in maini de la Fetesti,Sacele sau Hunedoara.

Tipa pe la raspantii promovand dreptatea care de fapt e proclamarea unora mai egali decat altii,dupa chipul si asemanarea lor.

Vindecare orbului din nastere s-a savarsit cu tina si cu scuipat iar noroiul a fost tamaduitor

Din pacate miracolul biblic nu se poate declina nici macar drept act exemplar prin curatirea de mazga ce emana miasme amestecate cu parfum amagind pe cei creduli cu sloganuri despre etica si moralitate.

Pimen cel Bun si Batran si-a randuit din vreme loc de vesnica odihna la Sihastria Putnei si oamenii il vor intalni si dincolo de timp la ctitoria sa. Insa pe cei care aduc pizma in suflete vom avea (ne)sansa sa ii vedem printre PET-uri ingramadite intre nereciclabile plutind cu fata in jos in balta propriei neputinte”, a scris Dinca pe Facebook.

Postarea sa a fost preluata si laudata pe pagina de Facebook a manastirii Sihastria Putnei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: