A murit fostul presedinte american George H.W. Bush

externe

George H.W. Bush, cel de al 41-lea presedinte al Statelor Unite, care a ocupat functia intre 1989 si 1993, a murit sambata la varsta de 94 de ani.

Decesul sau a fost anuntat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtatorul sau de cuvant, Jim McGrath, informeaza Mediafax. Cauza mortii nu a fost inca facuta publica.

In anul 2012, acesta a anuntat ca sufera de o forma a bolii Parkinson. Sotia fostului presedinte republican, Barbara Bush, a murit pe 17 aprilie anul acesta.

Inainte de a fi ales in functia de presedinte, George H.W. Bush a fost pilot in Marina americana, decorat pentru serviciile sale, a indeplinit functia de congressman, a fost un delegat la Natiunilor Unite, presedinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing si director al CIA.

Absolvent al Universitatii Yale, George H.W. Bush si-a inceput cariera in politica in functia de presedinte al filialei Partidului Republican in Comitatul Harris, Texas.

Mandatul sau in functia de presedinte al Statelor Unite a inceput la data de 20 ianuarie 1989.

In anul 1990, acesta a proclamat o „noua ordine mondiala”, libera de „amenintarea terorii, cu un simt puternic al justitiei si mai sigura in cautarea pacii – o lume in care natiunile impart responsabilitatea pentru libertate si justitie”.

In urma invadarii Kuweitul in anul 1990, George H.W. Bush a format o coalitie de 30 de natiuni, sustinuta de NATO, care a luptat impotriva fortelor Irakului.

Mai mult despre:

Comentarii: