A murit John McCain

externe

Senatorul american John McCain, erou din Vietnam si fost candidat la presedintie, a murit la varsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumora cerebrala agresiva, in iulie 2017, si a fost supus unui tratament medical, la care, insa, a renuntat vineri, scrie BBC.

Anuntul decesului a fost facut de catre biroul sau, printr-un scurt mesaj.

„Senatorul John Sidney McCain III a murit la ora 16:28, pe 25 august 2018, inconjurat de familie”, au transmis reprezentantii biroului sau, potrivit News.ro.

El a fost diagnosticat cu o tumora cerebrala agresiva, in iulie 2017, si a fost supus unui tratament medical la care, insa, a renuntat in cursul zilei de vineri.

Fiica senatorului McCain, Meghan, a spus ca sarcina vietii sale va fi acum „sa se ridice la exemplul sau, la asteptarile sale si la dragostea lui”.

„Zilele si anii care vor urma nu vor mai fi la fel fara tatal meu, dar vor fi zile bune, pline de viata si iubire, datorita exemplului pe care l-a trait pentru noi”, a scris ea intr-o declaratie pe Twitter, preluata de BBC.

John McCain a detinut sase mandate de senator din partea republicanilor si a fost candidatul la presedintie al acestora, in 2008.

McCain a fost pilot in timpul razboiului din Vietnam. Cand avionul sau a fost doborat, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de razboi. A fost supus torturii, ceea ce l-a lasat cu dizabilitati de durata.

Comentarii: