A murit un celebru pesedist. PSD ii deplange disparitia desi fusese exclus din partid: „Model de corectitudine”

politica

Fostul deputat PSD de Dambovita Ion Stan a murit. Acesta avea afectiuni cardiace si diabet iar anuntul decesului sau a fost facut, vineri, de catre organizatia PSD Dambovita care a transmis un mesaj de condoleante.

”Partidul Social Democrat – Organizatia Judeteana Dambovita – a primit cu tristete vestea plecarii dintre noi a celui care, pentru o importanta perioada de timp, a marcat destinul acestui partid, domnul Ion Stan. Acesta a fost prefect, deputat PSD (2000 – 2016), presedinte, vicepresedinte si secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI si presedinte al PSD Dambovita timp de aproape 14 ani”, se arata in comunicatul PSD Dambovita.

Potrivit PSD Dambovita, Ion Stan a sprijinit comunitatea damboviteana, prin numeroase proiecte pe care le-a sustinut din functiile detinute, de prefect sau parlamentar.

”Personalitatea sa marcanta a fost sustinuta de perseverenta si determinarea cu care a luptat pentru a ajuta la dezvoltarea comunitatii dambovitene, proiecte majore care s-au derulat in judetul nostru, in diverse domenii, fiind legate de numele politicianului Ion Stan. Cu siguranta, proiectul sau de suflet ramane Manastirea Nucet, din comuna natala, in a carei renastere s-a implicat foarte mult. Pentru toti cei care l-au cunoscut, Ion Stan a insemnat un model de seriozitate, corectitudine si caracter, dovada ca permanent s-a bucurat de aprecierea si admiratia colegilor si a prietenilor”, se mai arata in mesajul transmis de catre PSD Dambovita.

Ion Stan a fost exclus din PSD in 2014.

Stan s-a retras din viata publica in 2016, odata cu condamnarea primita in luna ianuarie. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani in timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri in schimbul inlesnirii castigarii unor contracte cu statul. Un complet de cinci judecatori de la ICCJ a respins apelul declarat de Ion Stan si a mentinut condamnarea data in prima instanta in martie 2015.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: