MUSAMALIZARE a violurilor comise de imigranti in Danemarca: „Politia trimitea femeile acasa”

externe

Politia daneza este acuzata ca a masluit datele privind numarul real al cazurilor de viol prelucrate.

Ministerul Justitiei din Danemarca a constatat ca numarul real al cazurilor de viol procesate de politie a fost de trei ori mai mare decat sugerau statisticile oficiale. Politia a refuzat momentan sa faca orice comentariu, dand vina pe inexactitati statistice.

Politia nu a clasificat in mod corespunzator infractiunile care implicau viol, pana in 2014, aproximativ 700 de cazuri de abuz sexual ramanand neatribuite acestei categorii in fiecare an. Numarul mediu de cazuri de viol inregistrate anual de politie a fost de 395 de cazuri, conform unui raport al Ministerului Justitiei, citat de The Local.

Majoritatea cazurilor de viol neinregistrate au ramas la categoria „cazuri cu dovezi neconcludente”, pentru ca existau indoieli daca violurile chiar au fost comise. Aceasta abordare statistica a fost abandonata in noiembrie 2015.

Ministerul Justitiei spune ca numarul real al cazurilor de viol este in medie de 1.100 pe an. „Este un numar foarte mare, dar nu ma surprinde ca este mai mare decat cel oficial”, spune directoarea Centrului de lupta impotriva agresiunilor sexuale.

Pernille Skipper, un deputat danez, spune: „Din pacate, acest lucru reflecta ceea ce auzim mereu de la femei care ne spun ca politia le trimite acasa”.

Cu toate acestea, Soren Pind, ministrul Justitiei din Danemarca, neaga faptul ca datele incorecte sunt un rezultat al unei musamalizari a politiei, subliniind ca trebuie imbunatatita acuratetea statisticilor.

Mercuri, o adolescenta a fost agresata de un barbat in oraselul Sonderborg. In timp ce atacatorul incerca sa o puna la pamant, femeia i-a pulverizat in ochi continutul unui spray cu piper, fortandu-l sa fuga. Cu toate acestea, politia o acuza de infractiune, spunad ca este ilegal sa detii si sa folosesti astfel de spray-uri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: