Musulmani RADICALI predica in Romania. Unul este la Iasi, in tara apar moschei ILEGALE

actualitate

Muftiul Iusuf Murat, seful cultului musulman din Romania, a facut dezvaluiri pe Unde.tv, postul de televiziune online lansat recent de jurnalistul Robert Turcescu, despre moscheile ilegale care functioneaza in Romania.

Murat avertizase anterior ca nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care in Romania vor avea loc evenimente tragice de genul celor din Franta.

El a spus ca in Romania se propaga ideologii in aceste moschei ilegale, asa cum i-ar fi marturisit una din persoanele care controleaza o astfel de moschee. Iar finantarea vine din tari interesate sa propage aceste ideologii, a spus muftiul, citat de flux24.ro.

Iar cei care controleaza aceste moschei ilegale sunt cetateni straini, a precizat seful cultului musulman din Romania.

Muftiul a spus la Unde.tv ca exista probleme in legislatia romaneasca care permite functionarea unor astfel de moschei, in Romania fiind vorba de cateva zeci.

Iusuf Murat a afirmat ca a avertizat autoritatile romane dupa atentatul de la Charlie Hebdo ca astfel de centre functioneaza ilegal in Romania.

Muftiul a mai declarat ca aceste moschei publica carti impotriva crestinilor si a Occidentului.

carte

Iusuf a spus ca aceste moschei sunt organizate ca fundatii care printre altele editeaza astfel de carti. De asemenea, Murat a mai precizat ca aceste fundatii-moschei sunt controlate de cetateni straini, veniti din Franta, Marea Britanie si alte tari europene si care nu au studii teologice, dand drept exemplu Iasiul unde ar exista un astfel de imam.

Muftiul a vorbit despre un tanar care si-a facut studiile intr-o tara musulmana, iar apoi cand s-a intors in tara s-a angatjat intr-o institutie de invatamant unde a dat jos stema Romaniei.

El a spus ca o astfel de moschee ilegala a fost autorizata in regiunea Moldovei, unde traiesc doar doi musulmani.

Iusuf a sustinut ca are si alte mesaje care ar acredita ideea ca si in Romania ar exista grupuri musulmane radicale.

El a mai spus ca unele moschei din Romania sunt folosite pentru a incita la actiuni impotriva unor state dand exemplul Egiptului.

Noi am spus ce am avut de spus. Am avertizat, ne retragem si daca se intampla ceva tragic nu se asumam nici o responsabilitate, a repetat Muftiul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: