Musulmanii construiesc cea mai MARE moschee din Europa la Bucuresti

news

Pe un teren de langa Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din Romania va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, biblioteca, sali de curs si spatii de cazare vor constitui un „lacas al pacii“ pentru comunitatea musulmana.

Un centru cultural grandios se va ridica in inima Bucurestiului, pe o suprafata de 11.000 metri patrati. Edificiul va apartine Muftiatului Cultural Musulman din Romania, care a primit terenul prin Hotarare de Guvern, la finele lunii mai. „Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitala europeana. Faptul ca terenul ne-a fost atribuit noua, comunitatii musulmane, de catre Guvern, vorbeste de la sine despre respectul si intelegerea etnica din Romania“, afirma muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor, citat de Adevarul.

Alegerea orasului pentru fondarea acestui centru nu este intamplatoare. Bucurestiul si-a dublat aproape numarul de musulmani, in ultimii ani aici ajungand sa traiasca aproape 10.000 persoane de aceasta religie. Circa jumatate dintre ei sunt cetateni straini, veniti cu afaceri, la studii, prin casatorii sau cu alte interese. In Dobrogea, unde traieste majoritatea comunitatii musulmane (estimata per total la 70.000 persoane), nu exista pericolul unor tulburari etnice, venite din interiorul tarii sau din afara ei. La Bucuresti, insa, s-au manifestat deja actiuni ale unor elemente despre care Serviciile Secrete au cunostinta. In Capitala nu exista decat 4 mici moschei, cum este cea din Piata Eroii Revolutiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: