Musulmanii din Germania se REVOLTA, nu sunt de acord ca ISIS sa fie atacat

externe

Duminica, un grup musulman din Germania a criticat legislativul german pentru a fi dat aprobarea ca tara sa se alature coalitiei ce lupta contra organizatiei teroriste Stat Islamic in Siria, spunand ca e o „reteta pentru esec”, relateaza site-ul Middle East Eye.

Liderul Consiliului Central Musulman din Germania (ZMD), Aiman Mazyek, a declarat pentru ziarul Neue Osnabruecker Zeitung ca asa zisul „razboi contra terorii” este un esec.

„Stim, azi mai mult ca oricand, ca razboiul contra terorismului nu face decat sa intareasca terorismul … dupa Al-Qaeda a urmat ISIS, si ce va mai fi dupa?”, a spus acesta, potrivit ziarului.

Comentariile sale au venit chiar in ziua in care parlamentul German a aprobat lansarea in lupta a avioanelor de recunoastere Tornado, a unei gregate si a aproape 1200 de soldati, permitand Germaniei sa aiba un rol direct in razboiul contra gruparii teroriste in Siria.

Parerea lui Mayzek este ca aparitia gruparilor extremiste „este rezultatul unei politici de razboi foarte prost implementate”, in special in Irak. „Am raspandit samanta razboiului si am cules refugiati si terorism”, a declarat acesta.

ZMD a facut un apel pentru incetarea furnizarii de arme in regiune si pentru a presa puterile din regiune sa negocieze un plan de pace.

Aprobarea Germaniei pentru misiunile anti ISIS, ce ar putea deveni cea mai mare desfasurare de forte peste hotare a tarii, vine la trei saptamani de la atacurile din Paris soldate cu 130 de morti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: