politica

Mutare sinistra a lui Liviu Dragnea la CCR. Vrea sa-l instaleze ca judecator CCR pe cel care o protejeaza pe Adina Florea

Liviu Dragnea s-a decis pe cine vrea sa numeasca la CCR in locul celor doi judecatori numiti de Parlament carora le vor expira mandatele la mijlocul lunii iunie. Una dintre propunerile lui Dragnea va fi judecatorul constantean Cristian Deliorga, despre care jurnalistii specializati pe justitie afirma ca este un apropiat al Adinei Florea de la Sectia Speciala.

Potrivit unor surse politice citate de Adevarul, Dragnea va numi la CCR un judecator si un procuror, „ambii barbati“. Un nume vehiculat intens in PSD este Cristian Deliorga, judecator la Curtea de apel Constanta, unul dintre apropiatii Adinei Florea, procurorul in cadrul Sectiei speciale care o ancheteaza pe Laura Codruta Kovesi.

„Chiar daca azi e in cercurile de influenta ale PSD, Deliorga a fost unul dintre protejatii lui Traian Basescu. Daca va ajunge la CCR, va fi Dorneanu doi, asa ca-l va sluji pe Dragnea”, sustin  surse judiciare din Constanta.

La mijlocul lunii iunie, trei judecatori CCR ajung la final de mandat: Petre Lazaroiu (numit in 2008 de Traian Basescu), Mircea Minea (numit in 2009 de Camera Deputatilor – cu majoritate PD-L) si Maya Teodoroiu (numita in 2015 de Senat – cu majoritate PSD).

Camera Deputatilor si Senatul, controlate de PSD-ALDE, trebuie sa numeasca doi noi judecatori la CCR, iar presedintele Klaus Iohannis, unul.

Cine este Cristian Deliorga

Deliorga a fost procuror si vicepresedinte al CSM intre 2002 si 2010. El a fost anchetat de DNA in dosarul concursurilor fraudate pentru procurori in care a fost condamnat la 2 ani de detentie fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita.

Potrivit unor surse judiciare, lui Deliorga ”i-a trecut glontul pe la ureche” si el ar fi izbucnit in plans in biroul procurorului de caz, Lucian Papici. Pana la urma, Deliorga a scapat de acuzatii din lipsa de probe, dar s-a retras ca judecator la Constanta.

Deliorga este considerat in sistemul de Justitie drept un apropiat al procuroarei Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. De asemenea, Deliorga este considerat un apropiat al cercurilor de putere locale din jurul lui Sorin Strutinski, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, tripleta care „a speriat” Constanta vreme de 15 ani.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

O oră ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

3 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

4 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

2 ore ago